Romsys este singurul Symantec Platinum Partner de pe piaţa din România

BUCURESTI - 19 iulie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Bucureşti, 19 iulie - Compania Romsys este singurul furnizor de soluţii şi servicii informatice din România care deţine certificarea Symantec Platinum Partner, cel mai înalt nivel de parteneriat care poate fi atins în relaţia cu liderul mondial în furnizarea de soluţii de securitate, stocare a datelor şi management de sisteme.

Romsys este singurul Symantec Platinum Partner de pe piaţa din România

Certificarea măreşte paleta de servicii bazate pe produse Symantec pe care Romsys o oferă partenerilor de afaceri. Integratorul IT beneficiază de acum inainte de un număr sporit de incidente pentru care Symantec oferă suport tehnic 24 de ore/7 zile pe săptămână pentru toată gama de produse enterprise, devine eligibil pentru programul Opportunity Registration, prin care se oferă discounturi sporite şi promoţii la anumite produse Symantec şi primeşte un număr sporit de licenţe pentru evaluarea produselor furnizorului de soluţii de securitate. La acestea se adaugă un număr mai mare de licenţe pentru uz intern şi de licenţe Not For Resale, un număr sporit de unităţi demo hardware, precum şi acces la fonduri de marketing pentru parteneri, oferite tot de Symantec. Toate acestea se traduc în beneficii mai mari pentru clienţii Romsys, în servicii prestate cu cel mai înalt grad de profesionalism şi în soluţii lider pe piaţă implementate în organizaţiile acestora.

„Cerificarea Symantec Platinum Partner aduce un plus de valoare serviciilor şi produselor oferite de Romsys, singura companie de pe piaţa românească ce deţine acest nivel de parteneriat. Mai mult, certificarea pe care am primit-o de la Symantec - liderul mondial al soluţiilor de securitate -, încununează eforturile ambelor companii de a oferi cele mai bune servicii clienţilor de pe piaţa locală şi vine în urma unei relaţii solide, tradiţionale, între cei doi parteneri”, a declarat Horaţiu Berdilă, CEO Romsys.

Pentru a deveni Symantec Platinum Partner, un integrator trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă minim doi angajaţi certificaţi tehnic pe produsele Symantec, cel puţin trei angajaţi certificaţi în vânzări pe produsele companiei şi să aibă un istoric de contracte notabile în care au fost implementate produse şi servicii Symantec. Romsys dispune de două certificări tehnice pe produsele Symantec şi de 4 certificări pe vânzări.

Parteneriatul dintre Romsys şi Symantec a luat amploare acum 1 an şi jumătate, timp în care cele două companii s-au concentrat pe dezvoltarea unei relaţii puternice şi pe generarea de proiecte de anvergură în piaţă.

„Parteneriatul dintre cele două companii a evoluat rapid într-o relaţie bazată pe încredere reciprocă şi este fundamentat pe implementări de success ale produselor Symantec, realizate de Romsys la clienţi importanţi din România. În numai 18 luni, graţie dedicării sale, Romsys a atins cel mai înalt nivel de parteneriat cu Symantec, respectiv Platinum Partner. Avem certitudinea că şi pe viitor vom avea o colaborare fructuoasă şi suntem nerăbdători să iniţiem noi proiecte împreună”, a declarat Gabriel Tomescu, Country Manager Symantec România.

Printre produsele Symantec cel mai des implementate de catre Romsys se numără Veritas Volume Replicator (pentru replicarea datelor în caz de dezastru), Symantec NetBackup (soluţie de back-up şi recuperare a datelor), Symantec Enterprise Vault (permite arhivarea de fişiere şi e-mailuri), Data Loss Prevention (soluţie care identifică, monitorizează şi protejează datele confidenţiale ale companiei), precum şi soluţii de securitate care includ sisteme antivirus, software de protecţie a e-mailurilor şi de control al accesului în reţea.

Domeniile principale în care integatorul de soluţii IT a dezvoltat proiecte bazate pe tehnologii Symantec sunt financiar-bancar, utilităţi, telecomunicaţii şi sectorul public.

Despre SC Headline RO

Despre Romsys
Creată în 1993, Romsys s-a impus în scurt timp drept unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii şi servicii informatice, dovedind capacitate şi experienţă în conceperea şi implementarea de soluţii informatice şi de comunicaţii complexe, pe o gamă variată de platforme software, hardware şi de reţea. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor: financiar - bancar şi asigurări, telecomunicaţii, industrie, utilităţi, public şi apărare. Soluţiile de Infrastructură furnizate de Romsys oferă acoperire totală pe partea de networking, datacenter şi securitate, precum şi suport organizaţional bazat pe 15 puncte de prezenţă naţională. Pentru mai multe informaţii: www.romsys.ro.

La sfârşitul anului 2007, Romsys a fost preluată de către New Frontier Holding, concern austriac a cărui viziune este aceea de a crea prin achizitii unul din cele mai puternice grupuri de furnizori IT din Europa Centrală şi de Est pentru clienţi corporate şi enterprise.
Contact media: Headline
Adrian Popa, Consultant PR
Tel.: 0756 054434, Email: adrian.popa@headline.ro

adrian.popa@headline.ro