Seminar TAXA PE VALOAREA ADAUGATA. Aspecte privind modificarea legislaţiei fiscale in materie de TVA pentru 2010

BUCURESTI - 22 februarie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Intalnirea propune abordarea detaliata a elementelor specifice taxei pe valoarea adaugata, surprinzand modalitatea de aplicare a prevederilor legale in materie de TVA prin exemple si studii de caz.
Se va pune accent pe cele mai importante modificari intrate in in vigoare de la 1 Ianuarie 2010 care vizeaza in principal noile reguli referitoare la locul prestarii serviciilor si la procedurile privind rambursarea TVA catre persoane impozabile nestabilite in statul mebru din care se fac achizitiile.

Subiectele abordate pe parcursul intalnirii:
-Taxa pe valoarea adaugata - generalitati
-Nontransferuri
-Achizitii intracomunitare, operatiuni asimilate operatiunilor intracomunitare - transferuri
-Operatiuni triunghiulare
-Achizitii intracomunitare neimpozabile in Romania
-Vanzari la distanta
-Mijloace de transport noi, produse accizabile
-Importul
-Servicii, exceptii de la regula de baza
-Servicii legate de bunuri imobile
-Servicii de transport de persoane
-Servicii culturale, artistice, targuri, expozitii
-Serviciile de restaurant si catering
-Serviciile de restaurant si catering la bordul navelor, aeronavelor, trenurilor in timpul unei parti a unei operatiuni de transport de calatori efectuata in Comunitate.
-Inchirierea pe termen scurt a mijloacelor de transport
-Servicii de intermediere
-Transport de bunuri
-Serviciile de transport intracomunitar
-Lucrarile si evaluarile bunurilor mobile corporale si serviciile accesorii transportului
-Servicii intangibile realizate catre persoane neimpozabile stabilite in afara Comunitatii
- Ajustarea deducerii
- Regimuri speciale

Se vor avea in vedere:

Regimul serviciilor de la 1 Ianuarie 2010. Directiva 2008/8/CE a Consiliului de modificare a Directivei 2006/112/CE in ceea ce priveste locul de prestare a serviciilor; Reguli noi privind locul prestarii serviciilor. Se va merge pe analiza comparativa a regulilor aplicabile inainte si dupa 31.12.2009.
Servicii legate de bunuri imobile; transport de calatori si marfuri; servicii legate de activitati culturale, artistice, sportive, stiintifice; servicii de restaurant si catering; inchirieri si intermedieri.
Servicii intangibile: transporturi, inchirieri, leasing, drepturi de autor, publicitate, marketing, consultanta, banci, asigurari, resurse umane, distributie de gaza naturale si energie electrica, telecomunicatii, radio si televiziune.
Reguli noi privind Serviciile prestate intre persoane impozabile. Analiza comparativa a diferentelor dintre regulile dinainte si dupa 31.12.2009.
Reguli noi privind Serviciile prestate de o persoana impozabila unei persoane neimpozabile. Analiza comparativa a diferentelor dintre regulile dinainte si dupa 31.12.2009.
Reguli noi privind taxa pe valoarea adaugata. Detalii privind rambursarea taxei pe valoarea adaugata catre persoane impozabile stabilite in alt stat membru decat statul membru de rambursare.
Obligatiile agentilor economici in privinta intocmirii si depunerii declaratiilor recapitulative pentru operatiuni intracomunitare (atat pentru bunuri, cat si pentru servicii)
Alte teme de interes la cererea participantilor pe parcursul desfasurarii intalnirii.

Despre SC Inter Contact Group SRL

Cursul se adreseaza societatilor comerciale care participa la procedurile de achizitii publice, firmelor private beneficiare de finantari europene care trebuie sa realizeze achizitii conform legislatiei in vigoare, cat si tuturor autoritatilor contractante care efectueaza achizitii publice.
INTER CONTACT GROUP
tel.: +40 21 203 47 48
mobil: +40 766 33 14 08
fax: +40 31 816 39 27
vera@intercontactro.com
www.intercontactro.com


office@intercontactro.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-inter-contact-group-srl/seminar-taxa-pe-valoarea-adaugata-aspecte-privind-modificarea-legislatiei-fiscale-in-materie-de-tva-pentru-2010