De 1 martie, Jidvei va invita sa-i descoperiti comorile

BUCURESTI - 25 februarie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Luni, 1 martie apare impreuna cu Jurnalul National o Editie de Colectie cu totul deosebita: Comoara de la Jidvei, o calatorie speciala in inima Tarnavelor, pe urmele folclorului autentic si a vinului bun.

De 1 martie, Jidvei va invita sa-i descoperiti comorile

Imprejurimile Jidveiului sunt incarcate de istorie, de la vestigii romane la vechi cetati medievale si locuri cu insemnatate pentru poporul roman ca Alba Iulia sau Blaj. Sunt locuri unde traiesti cu impresia ca timpul a stat in loc, unde oamenii inca poarta costumele populare mostenite din batrani si repeta povestile a caror origine se pierde in negura vremurilor. In ritmul celor mai frumoase melodii ale Ansamblului de la Jidvei – un pastrator al cantecului si dansului popular autentic din aceasta zona, veti afla totul despre o zona viticola cu traditie in Romania: Podgoria Tarnave de unde isi trag seva vinurile de Jidvei.

Astfel, veti descoperi istoria vinului in zona, din timpurile dacilor, cu momentele de glorie, dar si cu piedicile intampinate si pana in zilele noastre, cand viticultura si vinificatia se fac dupa cele mai inalte standarde de calitate. Tot aici, Castelul Jidvei de la Cetatea de Balta va invita sa-i aflati secretele, istoria si cum a ajuns emblema Jidveiului. Si cum vinul este arta, dar si stiinta, oenologul Dr. Ioan Buia, directorul complexului de vinificatie Jidvei, ne impartaseste din secrete si ne invata ce inseamna vinul de cand este strugure in vie si pana ajunge in pahar.

Despre JIdvei

Cu o podgorie ce se intinde pe 2010 hectare, investitii substantiale in plantatii, dar si in modernizarea cramei si a tehnologiilor de fabricare, conservare si pastrare a vinului, Jidvei este cel mai mare producator de vinuri albe seci si demiseci din segmentul premium din Romania.

Ioana Anghel
PR Manager
SC Jidvei SRL
0755129346
ioana.anghel@jidvei.ro