Cristale în urina pisicii tale? Iată cum se tratează

BUCURESTI - 19 aprilie 2024

Comunicat tip General in Afaceri

Cristalele sunt precipitate microscopice care se pot dezvolta în urina pisicii tale. De obicei, sunt descoperite atunci când îți aduci felina la medicul veterinar din cauza unor probleme urinare obișnuite, cum ar fi urinarea prea frecventă, insuficientă sau apariția unor accidente în afara litierei. Medicul veterinar va efectua un sumar de urină pentru a verifica dacă există sedimente sau cristale în urina pisicii tale.

Cristale în urina pisicii tale? Iată cum se tratează

Ce cauzează cristalele?

Există mai multe tipuri de cristale și mai multe motive pentru care pisica ta le poate dezvolta. Struvitul și oxalatul de calciu sunt cele mai frecvente cristale, dar formarea lor nu poate fi adesea atribuită unei singure cauze.

Diferite tipuri de cristale se pot dezvolta dacă pisica ta nu are o dietă adecvată, completă și echilibrată. De asemenea, orice afecțiune care modifică pH-ul urinei pisicii tale, cum ar fi o boală de rinichi sau utilizarea pe termen lung a medicamentelor, poate provoca cristale, ne spune dr. Sonia Besleaga, din cadrul Joyvet - cabinet veterinar Bucuresti.

Pisicile mai tinere le pot dezvolta în urină la fel de ușor ca pisicile mai în vârstă, așa că vârsta nu este cu adevărat un factor. Fiziologia unică a unei feline și istoricul bolilor unei pisici vor prezice cel mai probabil dezvoltarea de cristale în urină mai presus de orice altceva.

Cristalele pot indica pietre la vezica urinară sau uroliți, formațiuni minerale asemănătoare rocilor care se dezvoltă în vezica urinară. Nu toate animalele de companie diagnosticate cu cristale au pietre la vezica urinară, deci poate fi necesară o radiografie sau o ecografie pentru a determina prezența lor.

Poate mâncarea pisicii mele provoca aceste cristale?

Există mai mulți factori care cauzează formarea cristalelor urinare, așa că este important ca pisica să aibă o dietă completă și echilibrată pentru stadiul de viață corespunzător. Verifică hrana pisicii tale pentru a te asigura că aceasta este creată pentru a produce niveluri optime ale pH-ului urinei.

Hrana umedă pentru pisici poate trata cristalele?

Medicii veterinari folosesc, de obicei, o abordare multiplă pentru tratarea cristalelor. În primul rând, elimină cauza de bază, ori de câte ori este posibil. Mulți veterinari recomandă hrană umedă de calitate superioară, deoarece observă în cabinetele lor că alimentele conservate reduc cristalele. Oricum ar fi, o hidratare adecvată este absolut necesară pentru felinele care au tendința de a nu bea suficientă apă.

Care este cea mai bună hrană pentru pisici pentru a reduce cristalele urinare?

Hrănirea cu o dietă terapeutică dovedită pentru îngrijirea tractului urinar poate ajuta la reducerea cristalelor la pisicile care sunt predispuse să le dezvolte. De asemenea, dacă sunt prezenți calculi uroliți de struvit, medicul veterinar poate recurge la o dietă terapeutică care gestionează nutrițional și dizolvă calculii, prevenind în același timp formarea de uroliți de oxalat de calciu. Dacă este necesar, alte tipuri de pietre pot fi îndepărtate chirurgical. Un lucru bun este faptul că aceste lucruri se pot efectua în orice clinica veterinara din București.

Cum altfel va trata medicul veterinar cristalele din urina pisicii ?

Pe lângă modificarea dietei pisicii tale, medicul veterinar poate ajuta la eliminarea sau controlul cauzei (cauzelor) care stau la baza cristalelor de urină prin creșterea volumului și frecvenței urinei pisicii tale prin hidratare.

De specificat faptul că atunci cand un motan nu poate urina, este considerat o urgență majoră daca acesta n-a urinat de 24 de ore, recomandându-se vizita imediată la veterinar sau solicitarea de ambulanta veterinara.

În unele cazuri, modificarea pH-ului urinei pisicii prin prescrierea de medicamente poate face, de asemenea, parte din planul terapeutic.

După tratamentul inițial al pisicii, medicul veterinar va analiza din nou urina acesteia pentru a vedea dacă cristalele sunt încă prezente, deoarece formațiunile cronice pot duce la apariția pietrelor la rinichi în viitor.

Despre Joyvet Srl

Joyvet - cabinet veterinar sector 3
Website: www.joyvet.ro
Email: joyvetbucuresti@gmail.com
Tel: 0731.803.803

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-joyvet-srl/cristale-in-urina-pisicii-tale-iata-cum-se-trateaza1