Gran Turismo Auto Event 2008

Locul desfasurarii: Parcarea supermarket Pic

Organizator: Revista auto locala Gran Turismo

„Vrem să punem Craiova pe harta evenimentelor auto“

Pentru două zile, Craiova devine punctul de referinţă pentru lumea auto şi pasionaţii acesteia, mediind schimbul de informaţii între clienţi şi comercianţi şi facilitând astfel legături profesionale şi interculturale.

BENEFICIIND DE CEA MAI MARE SUPRAFAŢĂ expoziţională pusă la dispoziţie până în acest moment în Craiova, şi anume mai mult de 12.000 de metri pătraţi, cu participarea a peste 70 de maşini proprietate personală personalizate din toată ţara evenimentul are toate caracteristicile celui mai impresionant spectacol auto organizat până acum în Craiova. Cu invitaţi de marcă din industria de tuning şi auto din România şi activităţi conexe menite să atragă publicul, revista „Gran Turismo“ împreună cu Downtown Street Racing Club, ca şi organizatori, promit un show de zile mari în zilele de 17-18 mai 2008, la parcarea Pic Supermarket din Craiova. MBM Professional Tuning, Racing Limos, două limuzine colate în stil Nascar aduse de revista COX Tuning&Sound, alături de maşini demo ale unor renumiţi asambleri din lumea car-audio precum Car Audio Specialist ,Ground Zero sau Helix, sunt doar câteva nume mari dintre invitaţii prezenţi la grandiosul eveniment auto.
PRINTRE ACŢIUNILE PROPUSE SE ENUMERĂ cursa de îndemânare sau track race, drag race - cursă de accelerare pe distanţa de 402 metri, etape naţionale pentru sistemele audio - dB drag şi SQ, burnout show şi drift show. Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu aceşti termeni automobilistici, competiţia de dB drag se referă la maşina care poate produce cel mai puternic sunet în interior. Aceasta se stabileşte în urma măsurării nivelului presiunii sunetului (sau numărului decibelilor), în aceste competiţii atingându-se nivele de 155dB şi chiar mai mult de 160dB. Cea mai zgomotoasă maşină din lume a atins 180,5 dB. În privinţa programului expoziţional, în data de 16 mai va avea loc aranjarea maşinilor în locaţie, maşinile personalizate fiind amplasate în corturi cu o suprafaţă acoperită de 1500 mp, iar maşinile dealerilor vor fi amplasate în exterior. Sâmbătă, 17 mai, vor începe competiţiile, cu probele de îndemânare, etapa naţională pentru sistemele audio şi spectacolul de burn-out. Duminica se continuă prin cursele de accelerare pe distanţa stabilită şi drifturi, acele procedee prin care provoci o derapare controlată a maşinii, în laterale.
FIECARE PROBĂ A EVENIMENTULUI are condiţii de participare ce trebuiesc îndeplinite pentru a putea intra în concurs. Aşadar, pentru expoziţia de tuning-cluburi auto, maşina participantă trebuie să aparţină unui club auto şi să fi suferit modificări substanţiale de styling, motor sau audio, în acest caz nepercepându-se o taxă de participare. La cursele de îndemânare, participantul trebui să fie posesor al permisului de conducere categoria B, să deţină în original cartea de identitate a autoturismului, certificatul de înmatriculare al autoturismului şi să completeze fişa de înscriere. Şi în cazul curselor de accelerare, condiţiile cerute spre îndeplinire sunt asemănătoare. Printre premiile oferite se numără cele în bani, cupe, dar şi accesorii auto pentru maşinile învingătoare. Preţul biletului de acces pentru spectatori este de 10 RON, iar generozitatea acestora va fi răsplătită prin multe premii şi surprize din partea organizatorilor şi partenerilor acestora.

Emanuel Nastasa: tel. 0752.153.981; 0746.626.639
Adi Mitran: tel. 0752.153.982

Participare: Intrare libera