Lansarea volumului Jurnal rusesc, de Anna Politkovskaia

BUCURESTI - 29 martie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Luni, 29 martie, la ora 17:00 Editura Meteor Press lanseaza la magazinul Diverta Magheru cartea Jurnal rusesc, de Anna Politkovskaia.
Invitati: Zoe Petre, Ioana Avadani, Adrian Cioroianu si Bedros Horasangian

Intr-o Rusie corupta si subordonata Kremlinului, oamenii indezirabili sunt lichidati. Birourile ziarelor de opozitie sunt incendiate sau aruncate in aer. Opozitia este marginalizata si redusa la tacere. Alegerile sunt fraudate. Justitia este aservita puterii. Martorii incomozi dispar. Drepturile omului sunt calcate in picioare. Actiunea asa-zisa „impotriva terorismului” se transforma intr-un masacru. Oameni si copii nevinovati platesc cu viata o politica de reprimare, autoritara, insensibila la consecinte si incapabila sa-si asume responsabilitatea.
  Acesta este tabloul realist al Rusiei din timpul administratiei lui Putin, pe care Anna Politkovskaia il zugraveste in Jurnal rusesc. Cartea incepe cu alegerile parlamentare din 2003 si analizeaza evolutia politica si sociala a Rusiei pana la sfarsitul anului 2005.
 
Despre autoare
Anna Politkovskaia a fost corespondent special pentru ziarul rus Novaia gazeta, fiind recompensata cu multe premii si distinctii pentru activitatea sa literara si jurnalistica.
Este autoarea cartilor Rusia lui Putin, aparuta la Editura Meteor Press,  A Dirty War (Un razboi murdar) si Nothing but the Truth (Doar adevarul)
Mai multe informatii despre Anna Politkovskai gasiti pe www.politkovskaia.ro
 
„Este o lovitura pentru intreaga presa independenta, democratica. Este o mare crima impotriva tarii, impotriva noastra, a tuturor.”
Mihail Gorbaciov
 
„Asemenea marilor reporteri de investigatie, Anna Politkovskaia a scos la lumina acele adevaruri umane care au rescris istoria oficiala. Vom continua sa-i citim opera, sa invatam de la ea, ani buni de acum incolo.”
Salman Rushdie
 
 
 


Va asteptam cu drag!

Despre METEOR PRESS S.R.L.

Raluca Tirnauceanu
Marketing&PR Manager
Meteor Press
0735159302
marketing@meteorpress.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-meteor-press-srl/lansarea-volumului-jurnal-rusesc-de-anna-politkovskaia