Lansarea volumului STACANA Triptic cu Ahoe si Toma Caragiu, de Miron Costin

Locul desfasurarii: Bookfest 2009

Organizator: Meteor Press

EDITURA Meteor Press va invita sambata, 20 iunie 2009, ora 18:00, la standul editurii din Pavilionul 14, Complex Romexpo, la evenimentul de lansare al cartii Stacana. Triptic cu Ahoe si Toma Caragiu , de Miron Costin.

Vor prezenta aceasta carte: autorul Miron Costin si poeta Ana Blandiana .

Scrisa in memoria actorului Toma Caragiu si a poetului Ahoe (Tudor George), cartea constituie o mostra a ceea ce li se putea intampla oamenilor in iadul terorii comuniste. Povestea propriu-zisa a anchetei la care au fost supusi naratorul si prietenul sau Ahoe in urma unui denunt compromitator dezvaluie, in plan secund, natura duala a artistului Toma Caragiu, temerar in a da glas pe scena unor adevaruri incriminatoare la adresa regimului, voalate, desigur, sub aparenta comicului, dar destul de temator in viata privata in ceea ce priveste posibilitatea de a fi implicat in orice fel de anchete, mai ales ca se stia ca acestea presupuneau, invariabil, si o forma sau alta de suferinta fizica. Astfel, prietenia dintre narator si Toma Caragiu ia sfarsit in momentul in care Toma hotaraste ca nu mai vrea sa tina legatura cu autorul dupa plecarea acestuia in strainatate, tocmai pentru ca el insusi sa nu devina suspect in ochii regimului. Cu Ahoe insa, autorul a ramas prieten pana la moartea poetului, in 1992.Editura METEOR Press a luat fiinta în 1999 la Bucuresti si s-a specializat initial in editarea de carte scolara, raspunzand atunci nevoilor unui public format in principal din elevi, studenti si cadre didactice, prin colectiile ce acopera specificul invatamantului primar, al celui gimnazial, liceal si universitar. Cele mai noi proiecte editoriale vizeaza editarea colectiilor de psihologie si de literatura universala contemporana, pentru ca METEOR Press să devina un nume, o sigla editoriala atractiva si pentru iubitorii de beletristica.


Raluca Tirnauceanu, Marketing & PR Manager, Editura Meteor Press
Mobil: 0735.159.302

Despre METEOR PRESS S.R.L.

Vor participa:
D-na Patricia Pulliam Phillips – coautoare a cărţii şi fondatoare a Institutului ROI,
D-l Dan Berteanu – director general United Business Development şi moderatorul evenimentului,
D-na Raluca Toader – Human Resources Manager, ING Asigurări de Viaţă, participant la procesul de certificare în ROI Methodology care ne va prezenta avantajele Metodologiei ROI în practică.

Participare: Intrare libera