FashionandBeauty.ro prezinta LIVE Romanian Fashion Week 2010

BUCURESTI - 7 iunie 2010

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Site-ul de moda si frumusete www.fashionandbeauty.ro va prezinta LIVE festivalul de moda Romanian Fashion Week, editia din 2010, cu sprijinul companiei Quartz Matrix.

Cel mai important eveniment de moda din Romania – Romanian Fashion Week - se afla la a XII-a editie, fiind organizat tot la Sala Sporturilor din Iasi, in perioada 9-10 iunie ac. Pe fashionandbeauty.ro veti avea acces in timp real la: colectiile prezentate pe podium, criticile editorilor de moda, videoblog-uri backstage si interviuri cu designerii. Transmisia live a fashion show-ului se va face cu doua camere video de ultima generatie, interconectate, care permit filmarea in conditii de rezolutie inalta si calitate high definition.

Pentru configurarea echipamentului, Quartz Matrix a apelat la un specialist in filmare si la un asistent de regie de la Opera Nationala Romana Iasi. Astfel, o camera profesionala analogica va fi montata in capatul catwalk-ului, la un unghi de 15 grade fata de podium pentru a capta imaginile frontale, iar alta in lateral care va transmite live prezentarile pe cele doua televizoare plasma amplasate in backstage. Pentru concretizarea transmisiei live a fost nevoie de competenta tehnica a 11 ingineri specializati in comunicatii unificate din cadrul Quartz Matrix. Serverele pentru transmisia datelor au fost asigurate de parteneriatul Quartz Matrix cu Polycom, liderul mondial in comunicatii unificate.

La finalul evenimentului, filmarile oficiale din cadrul RFW vor putea fi vizualizate pe canalul YouTube al evenimentului.

In calitate de website partener al evenimentului, FashionandBeauty.ro va pune la dispozitia presei si a tuturor celor interesati de moda pozele colectiilor prezentate pe podiumul de la Iasi in pagina RFW 2010 (http://www.fashionandbeauty.ro/romanian_fashion_week_2010.php).
Toate fotografiile vor fi disponibile pe FashionandBeauty.ro in fiecare seara, dupa incheierea prezentarilor de moda, imediat ce sunt prelucrate de fotografi si specialisti.

Evenimentul si transmisia live a prezentarilor de moda vor fi promovat si pe www.121.ro, comunitatea de femei partenera cu evenimentul si sustinatoare a RFW de mai multi ani.


Despre F&B
www.fashionandbeauty.ro a fost lansat in martie 2007 ca un punct de referinta pentru industria de moda si frumusete din Romania si a devenit in scurt timp o sursa utila, profesionista si pertinenta de informatii pentru cei interesati de acest domeniu.

Quartz Matrix
Quartz Matrix este compania nationala care, prin experienta de 16 ani pe piata business-to-business,
aduce valoare clientilor prin solutii integrate de business, servicii personalizate IT si suport tehnic
acreditat. Echipa de consultanti, proiectanti si specialisti in cercetare-dezvoltare au propulsat
compania pe locul 4 in Clasamentul Consiliului National al IMM-urilor din Romania in 2009, pe
domeniul IT&C si in categoria celor mai sigure companii din Romania, in studiul realizat de catre firma de evaluare a riscului de credit international Coface.

Despre SC MKCO.RO SRL

Despre F&B:
FashionandBeauty.ro a fost lansat in martie 2007 ca un punct de referinta pentru industria de moda si frumusete din Romania, dar si o sursa utila de informatii pentru cei interesati de acest domeniu.

Despre Adrian Oianu:
Brandul Adrian Oianu s-a lansat in lumea modei din Romania in 2006 dupa o experienta de peste 15 ani de lucru in Turcia si SUA. Pana in prezent Adrian Oianu a reunit 15 colectii in peste 50 de prezentari de moda. Fiecare noua colectie, dupa ce este lansata in Bucuresti, este itinerata printr-un turneu in marile orase din tara: Constanta, Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov, Iasi.

Designul lui Adrian Oianu surprinde publicul in fiecare sezon, iar materialele folosite urmeaza intotdeauna trendul international, designerul folosind in premiera in Romania, o noua aplicare tehnologica pe design, numind-o \'imprimeul virtual\', si care reprezinta o imbinare intre arta vizuala si tehnologia virtuala. Iar in ultima lui colectie 153 DTMJ printurilor de pe rochiile de matase naturala, texturile materialelor, cat si accesoriile colectiei au fost concepute de Adrian Oianu pentru a fi vizualizate numai cu ajutorul unei perechi de ochelari 3D. Croiul lui Adrian Oianu este un continuu experiment, cromatica se aseaza in registre atent selectate, iar continuarea colectiilor de la un sezon la altul curge pur si simplu de la sine.

Definitorii stilului lui sunt rochiile fluide, de lungime medie catre mini, siluete cu un rafinament special si cu o lejeritate tipica lui Oianu. Feminitatea tinutelor lui Adrian Oianu nu este nici agresiva, nici scandaloasa, ci exact la polul opus, sensibila si foarte bine dozata.

Adrian Oianu este cunoscut, de asemenea, pentru apropierea lui de zona artei contemporane, tradusa in experimente proprii, precum “Fashion Film”, concept adus in Romania in 2006 si concretizat in 3 filme de scurt metraj. De asemenea, “imprimeul virtual” proiectat pe rochii, in cadrul lansarii colectiei The Beat in 2007 a fost o alta declaratie privind preocuparile designerului in domeniului artei vizuale.

Implicarea in zona caritabila a brandului Adrian Oianu este cunoscuta prin parteneriatele avute cu Special Olympics Romania si Fundatia Motivation, pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilitati fizice si psihice.
office@fashionandbeauty.ro
office@fashionandbeauty.ro