logo finantare

Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”
Investitii pentru viitorul dumneavoastra
FEDR

Movidius finalizeaza cu succes proiectul Falx Daciae implementat in parteneriat cu Universitatea Politehnica Timisoara

Timisoara - 1 iunie 2012

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

MOVIDIUS Timisoara a finalizat pe data de 3 Iunie 2012 cu succes proiectul FALX DACIAE - Unelte si Procese de Dezvoltare SW pentru Aplicatii Multimedia Avansate pe Arhitecturi Multi-Core pentru Telefoane Mobile - derulat impreuna cu Universitatea „Politehnica” Timisoara. Proiectul a fost finantat prin intermediul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa Prioritara 2, Operaţiunea 2.1.1., Proiecte de cercetare in parteneriat intre universitati/institutii de cercetare-dezvoltare si intreprinderi. Valoarea totala a proiectului este de 2,126,766 RON, iar asistenta financiara nerambursabila este de 1,143,416 RON.

Universitatea „Politehnica” a cercetat pentru Movidius Timisoara unelte si procese avansate de dezvoltare de SW pentru aplicatii multimedia prin care s-a obtinut cresterea productivitatii programatorilor de la Movidius Timisoara. In urma acestui proiect Movidius a beneficiat de stiinta de a dezvolta astfel de unelte, iar Politehnica si-a consolidat profilul tot mai atractiv pentru alte oportunitati de finantare UE precum proiecte FP7.Movidius dezvolta tehnologie avansată HW+SW pentru producătorii de telefoane mobile care face posibile aplicatii multimedia de compresie, procesare si editare de video, inclusiv video 3D, precum si alte aplicatii in domeniul audio sau a jocurilor pe mobile. Produsul Movidius constă într-un coprocesor cu putere de consum mică (pentru a economisi bateria dispozitivelor electronice) pe care rulează o serie de aplicaţii multimedia, iar mare parte din software se dezvolta la Movidius Timisoara.Multumim Uniunii Europene si Guvernului Romaniei pentru facilitarea acestei activitati de cercetare. Astfel de proiecte cresc competitivitatea firmelor romanesti pe piata internationala, care este tot mai dinamica in domenii precum IT&C.

Despre SC Movidius SRL

Dr Valentin MuresanDesign Centre ManagerMovidius Timisoara

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-movidius-srl/movidius-finalizeaza-cu-succes-proiectul-falx-daciae-implementat-in-parteneriat-cu-universitatea-politehnica-timisoara