Investitie de 4 milioane euro intr-o noua fabrica de tractoare in Romania! SEMANATOAREA S.A. si actionarul sau majoritar - MYO-O S.A. - se asociaza cu numarul 2 mondial in productia de tractoare, compania belarusa MTZ.

BUCURESTI - 14 februarie 2007

Comunicat tip General in Industrie

Companiile romanesti SEMANATOAREA S.A. si MYO-O S.A. s-au asociat cu producatorul belarus MTZ in vederea infiintarii in Romania a unei noi fabrici de tractoare. Noua companie mixta, ROMBEL TRAKTORS S.A., a luat nastere prin asocierea celor trei companii in care MTZ Belarus va controla jumatate din actiuni, iar SEMANATOAREA S.A. va detine un pachet de 20% din totalul actiunilor. Restul de 30 % vor fi impartite intre societatea MYO-O S.A. si alte persoane fizice romane.

Investitia in valoare de cca. 4 milioane euro va fi realizata in participatie egala de catre partile romana si belarusa si va avea in vedere facilitatile de productie, linia de asamblare, licentele aferente produselor, soft-urile de proiectare si control, dar si training-ul personalului.
ROMBEL TRAKTORS isi propune sa produca anual 4000 de tractoare destinate in principal pietei interne, dar si exportului.
In prima faza se vor produce diverse variante de tractoare, cu puteri cuprinse intre 81 CP si 89 CP, urmand ca, pe viitor, sa se extinda pentru inglobarea plajei de 105 CP - 138 CP. Pe masura integrarii productiei, noile masini vor deveni eligibile pentru programele structurale si intervin ca o continuare fireasca a dezvoltarii portofoliului de produse ale uzinei de masini agricole SEMANATOAREA si a distribuitorului exclusiv al acesteia, compania MYO-O S.A.
«Decizia de implicare in productia de tractoare prin asocierea cu un producator traditional vine ca o confirmare a intentiilor companiei noastre de a dezvolta o gama integrata de masini agricole, urmand tendinta existenta pe plan mondial la toti marii producatori. Vom face exact ceea ce ne-am propus: vom fabrica tractoare in Romania atat pentru piata interna, cat si pentru cea externa. Acest obiectiv l-am reiterat si atunci cand ne-am declarat intentiile fata de producatorul roman, uzinele Tractorul Brasov.», declara Ion Radulea, Presedintele companiei MYO-O SA.
«Asocierea cu MTZ, numarul 2 mondial in productia de tractoare, este un castig pentru toata lumea, dar in primul rand pentru piata autohtona, care are nevoie de un produs popular, accesibil si fiabil. MTZ este un producator de succes, iar Rombel Traktors va beneficia de doua experiente valoroase: aceea a unui fabricant roman de masini agricole de traditie, relansat am putea spune, in ultimii 4 ani si o companie gigant care ocupa primul loc pe pietele de profil in peste 60 de tari din intreaga lume.», declara Dan Balan, Directorul uzinei SEMANATOAREA S.A.
Inca de la preluarea pachetului majoritar al SEMANATOAREA S.A., in anul 2000, grupul MYO-O si-a exprimat optiunea in vederea extinderii portofoliului de masini agricole. Aceasta dorinta a stat si la baza interesul sau declarat pentru preluarea uzinelor Tractorul Brasov, cu intentia de a genera si dezvolta cea mai mare platforma integrata de productie masini agricole din Romania, sub comanda aceluiasi grup. In ceea ce priveste pozitia companiei pe piata tractoarelor, scopul acesteia a fost de a acoperi integral cererea de masini noi, demers inceput in 2005, cand MYO-O a devenit distribuitor exclusiv al marcii JCB din Marea Britanie pentru tractoare agricole de 140 CP – 250 CP. Urmatorul pas in atingerea obiectivelor sale strategice il reprezinta asocierea in noua fabrica ROMBEL TRAKTORS care va acoperi cererea clientilor pentru plaja de 81 CP-138 CP.
«MYO-O isi mentine in continuare optiunea pentru achizitia uzinelor Tractorul Brasov. Este un fabricant roman cu o traditie indelungata si cu un produs valoros. Noi credem in tractorul fabricat la Brasov tot atat de mult cat am crezut si in produsul uzinei Semanatoarea, produs pe care uzina il fabrica si astazi cu succes. Suntem insa o companie privata cu o viziune clara asupra rolului si obiectivelor sale si de asemenea cu un orizont in atingerea acestor obiective. Credem ca agricultura romaneasca are in continuare nevoie de masini agricole fabricate in Romania si speram sa stimulam aceasta piata cu noile produse fabricate de ROMBEL TRAKTORS.», spune de asemenea Ion Radulea, Presedintele MYO-O S.A.
Primele utilaje fabricate de ROMBEL TRAKTORS vor fi disponibile pe piata autohtona incepand cu a doua jumatate a anului 2007 si vor fi distribuite prin reteaua nationala de centre de distributie MYO-O, care cuprinde sase centre regionale: Buzau, Arad, Craiova, Roman, Constanta si Brasov.

Despre SC MYO-O SA

Infiintata in 1993 avand ca obiect de activitate comertul cu masini si utilaje agricole
Produse comercializate : combine de recoltat, tractoare, utilaje agricole, instalatii de irigat, solutii pentru depozitarea, uscarea si transportul cerealelor, echipamente pentru fermele de producere a laptelui, echipamente pentru fermele de porci si fermele de pui.
Marci comercializate : SEMANATOAREA, JCB, REGENT, LAMBORGHINI, MASCAR TONUTTI, MORO PIETRO, MATERMACC, SYMAGA, DELAVAL, ANTTI-TEOLLISUUS OY etc.
Cifra de afaceri : 8 mil. Euro
Piete de desfacere : Romania, Turcia, Iran

Biroul de presa al MYO-O
Splaiul Independentei, 315-317, sector 6, Bucuresti