Proverbe si cugetari sanscrite - o noua aparitie editoriala la Cununi de stele

Locul desfasurarii: Romania, http://www.edituracununidestele.ro

Organizator: Editura Cununi de stele

Proverbe si cugetari sanscrite - o noua aparitie editoriala la Cununi de stele

 

Proverbe și cugetări sanscrite, culese și traduse din sanscrită de Amita Bhose .

112 pagini, editura Cununi de stele , București, aprilie 2012.

 

Limba sanscrită – limba divină – este atestată ca fiind cea mai nuanțată și cea mai rafinată dintre toate limbile clasice.

Căutarea necontenită a eului – încercare de a exprima inexprimabilul – a dus la evoluția acestei limbi, a acestei gândiri în care lingvistica, logica și filosofia s-au întrepătruns. Întrebarea omului – Ce sunt eu? sau Cine sunt eu? – își găsește răspuns în operele antice. Că e vorba de cod de comportare, de  povești și învățături sub formă de dialoguri sau că e vorba de sute de legende intercalate, toate  proslăvesc virtutea, onestitatea, spiritul de sacrificiu, devoțiunea, întru îndrumar de comportare, de evoluție spirituală.

 

În această carte cu o copertă ca o bijuterie, elegantă și discretă, sunt reunite proverbe și cugetări din cele mai importante opere – Ramayana, Mahabharata, Bhagavadgita, Upanișade, Legile lui Manu, Pancatantra... Cugetarile lui Kalidasa și Sudraka întregesc tabloul înțelepciunii indiene, culese și tălmăcite din sanscrită de Amita Bhose, exegetă a operei eminesciene, prima traducătoare a lui Eminescu în Asia, scriitoare, traducătoare, profesoară de bengali, sanscrită și civilizație indiană la Universitatea București (1972-1991).

 

Cartea conține o introducere semnată Amita Bhose  – Cărți de înțelepciune indiene, textul conferinței susținute în ianuarie 1985 la Universitatea Cultural-Științifică București, Sala Dalles. Pe coperta IV – manuscris Amita Bhose.

Cuvânt înainte: Carmen Mușat-Coman, îngrijitoare a ediției.

 

Detalii:

www.amitabhose.net

www.edituracununidestele.ro

 

Comenzi de carte: office@edituracununidestele.ro

 

Despre SC NEWS DESK MEDIA SRL

Editura înființată special pentru a publica opera primei traducătoare a lui Eminescu în Asia, Amita Bhose.

Confirmare pana la data: 11 aprilie 2012

Participare: Intrare libera