Interconectarea infochioscurilor turistice din Romania si Republica Moldova

Brasov - 7 decembrie 2009

Comunicat tip General in Turism

In data de 08.12.2008, ora 11.30 va avea loc inaugurarea primului infochiosc turistic la Chisinau, in Republica Moldova. Cu aceasta ocazie va avea loc interconectarea Moldovei cu Romania, avand drept scop promovarea reciproca a valoriilor turistice.

In data de 08.12.2008, ora 11.30 va avea loc inaugurarea primului infochiosc turistic la Chisinau, in Republica Moldova. Cu aceasta ocazie va avea loc interconectarea Moldovei cu Romania, avand drept scop promovarea reciproca a valoriilor turistice.

Acest proiect a fost realizat de SC Informator SRL din Chisinau in colaborare cu SC NWG Concept SRL, din Miercurea Ciuc, dezvoltatorul retelei de infochioscuri turistice Tourist Informator. Avand sprijinul autoritatiilor locale acest terminal turistic a putut fi montat in imediata apropiere a cladirii Primariei din Chisinau, asigurand accesul utilizatorilor la informatiile turistice din Moldova si Romania.

Sistemul de informare si promovare turistica realizat si dezvoltat de SC NWG Concept SRL este instalat pe 10 infochioscuri in Romania, in orasele Bucuresti, Brasov, Predeal, Busteni, Sinaia, Bran, Piatra Neamt, Oradea, Arad, Timisoara.

Pe langa informatiile cu privire la unitatile din domeniul turistic, Tourist Informator ofera informatii utilitare in mai multe limbi. Atractii locale si din imprejurimi, muzee, edificii religioase, institutii culturale, zone de agrement, partii de schi, trasee si harti turistice, excursii, evenimente, starea vremii, mersul trenurilor, transport in comun, adrese si telefoane utile, imagini webcam sunt printre informatiile furnizate de infochiosc. Telefonul atasat sistemului poate fi utilizat gratuit de catre utilizatori pentru a contacta unitatile inscrise in sistem, iar infochioscul functioneaza si ca hotspot, dand posibilitatea turistiilor sa se conecteze la internet, daca se afla in apropierea aparatului. Totodata, de la infochiosc turistii pot sa trimita e-mailuri cu fotografii.

Sistemul afiseaza datele de contact ale unitatilor turistice, imaginile acestora, localizarea lor pe harta, modalitatile de acces, tarifele practicate, dotarile, programul de lucru. Accentul sistemului este pus pe detaliile despre locurile de cazare cele mai potrivite nevoilor turistilor. Disponibilitatea locurilor de cazare sunt afisate cu ajutorul ledurilor rosii si verzi.

Sistemul asigura o legatura permanenta online intre unitatile din domeniul turismului si infochioscurile interconectate, ofertele turistice putand fi prezentate in timp real. Toate informatiile de pe infochioscuri pot fi vizualizate si pe siteurile www.tourist-informator.info, respectiv pe www. informator.md

Despre SC Tourist Informator SRL

Dezvoltarea unui sistem de informare si promovare turistica internationala in timp real.
Gassner Wolfgang 0727878789
nwgconcept@xnet.ro