Timisoara lui Ioan Hategan

Timisoara - 12 martie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Libraria Cartea de nisip, lanseaza un exercitiu de admiratie pentru Timisoara de ieri si de azi. Te provocam sa aduci cu tine in librarie pricina/motivul care te face sa fii impatimit timisorean. Pentru prima intalnire, istoricul Ioan Hategan a recompus din imagini, texte, manuscrise, ziare si depese vechi o Timisoara Medievala pe care vei fi incantat sa o cunosti.

Timisoara lui Ioan Hategan

Stiti de ce Timisoara este singurul oras al Romaniei ce figureaza pe hartile italiene ale secolului al XIV-lea? Aveti idee ce tratament le aplica Pavel Chinezu prizonerilor otomani sau unde anume a fost construit Turnul de Apa al Timisoarei? Ce erau caravanseraiurile si de ce aveau ele un statut special?

“Povestile” insotite de ilustratii ale istoricului Ioan Hategan ne raspund la toate intrebarile nostalgice sau arzatoare, interesate sau naive, simple sau complexe, apoi ridica altele inedite, si, in final, gaseste raspunsuri si pentru acelea.

“Paginile de fata sunt inchinate tuturor locuitorilor, de mai demult, de ieri dar si celor de azi si de maine, care pot avea cateva elemente ce le reinvie istoria de demult a localitatii. Cum acesti timisoreni sunt raspanditi pe toate continentele lumii, la mii de kilometri distanta, dar pastreaza mereu in suflet Timisoara lor, pot considera ca acesta este un omagiu inchinat dragostei lor nestinse pentru orasul inimii lor.” (Ioan Hategan)

Despre SC One Distribution Company SRL

Proiectul Librarium isi propune sa depaseasca ideea de librarie ca spatiu expunere/prezentare de carte si sa se concentreze pe actiuni si pe evenimente interactive destinate diverselor categorii de public – copii, adolescenti, parinti – si cu implicatii in comunitate la nivel local.
Cartea de nisip//Timisoara
Strada 9 Mai, numarul 3
Tel.: (0256).433.094
Fax: (0256).433.076

carteadenisip@grupullibrarium.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-one-distribution-company-srl/timisoara-lui-ioan-hategan