Planta Carpatica anunta proiectul de dezvoltare a unei unitati de cercetare-dezvoltare in domeniul plantelor medicinale, in zona Sighisoara

Danes - 9 septembrie 2009

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

Planta Carpatica anunta lansarea proiectului de dezvoltare “Infrastructura pentru cercetare plante medicinale, in vederea obtinerii de produse inovative fitofarmaceutice si suplimente nutritionale”, in cadrul PROGRAMULUI OPERATIONAL SECTORIAL CRESTEREA COMPETITIVITATII ECONOMICE- POS CCE, AXA PRIORIATARA 2- COMPETITIVITATE PRIN CERCETARE, DEZVOLTARE SI INOVARE, OPERATIUNEA 2.3.2.

Planta Carpatica anunta proiectul de dezvoltare a unei unitati de cercetare-dezvoltare in domeniul plantelor medicinale, in zona Sighisoara

Obiectivul fundamental al proiectului este crearea unei infrastructuri de cercetare destinata cercetarii plantelor medicinale din arealul Carpatic în vederea obtinerii de produse inovative fitofarmaceutice si suplimente nutritionale. Prin crearea unei capacitati de cercetare-dezvoltare moderne, cu echipamente performante şi linii de testare a produselor noi care respecta normele HACCP si ISO 22000/2005, proiectul vizeaza obtinerea si testarea unor noi metode si tehnici privind formule de produse fitofarmaceutice si suplimente alimentare, a elementelor componente ale acestora si a modalitatilor de conditionare.

De asemenea proiectul isi propune crearea unei capacitati de cercetare-dezvoltare moderne, cu efecte benefice asupra comunitatii locale de afaceri – jucatori din industria alimentara si nu numai, din zona Transilvaniei, ce pot astfel beneficia de dotarile, expertiza si serviciile de cercetare create prin acest program.

Prin acest proiect Planta Carpatica isi propune si cresterea capacitatilor de cercetare si a nivelului de inovare din zona centrala a tarii precum si crearea de locuri de munca in domeniul cercetarii-dezvoltarii. Astfel, proiectul contribuie la atingerea obiectivelor Operatiunii 3.2 din cadrul POS-CCE, Axa Prioritara 2 (“Dezvoltarea infrastructurii de C-D a întreprinderilor, cu asigurarea de noi locuri de muncă pentru C-D”).

Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si beneficiaza de o alocare financiara nerambursabila acordata din FEDR si din bugetul national de 3086258 RON, alocata incepand din anul 2009, pe o perioada de 20 de luni.

Despre SC Planta Carpatica SRL

Planta Carpatica este o companie romaneasca ce isi propune cercetarea si dezvoltarea unor formule de produse inovative fitofarmaceutice, la un inalt nivel de calitate, tinand cont de standardele europene de cultura ecologica, cercetare si productie in domeniul suplimentelor nutritionale.
Angela Andone
Director
Planta Carpatica
Comuna Danes, Sat Seleus, Nr. 458
Jud Mures
Tel: +4021 3233433
Fax: +4021 3233175
Mobil: 0744757172
plantacarpatica@gmail.com