Culinary - Sursa ta de inspiratie pentru retete sanatoase

BUCURESTI - 2 mai 2023

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate

Pentru toate clipele în care îți dorești să gătești acasă o masă delicioasă și sănătoasă a luat naștere Culinary.ro. Vei găsi rețete de tot felul - vegane, vegetariene, fără gluten sau cu carne - accesibile pentru bucătarii novice și chiar și pentru cei a căror experiență în bucătărie începe și se termină cu fierberea unui ou.

Culinary - Blog de rețete simple, sănătoase și rapide

Culinary - Blog de rețete simple, sănătoase și rapide

Culinary este cea mai nouă sursă de inspirație pentru mâncarea sănătoasă gătită acasă. Știm că nu este simplu să petreci timp în bucătărie între o zi întreagă la muncă și nenumărate alte treburi care te așteaptă când ajungi acasă. Dar pentru că și eu sunt exact ca tine, îți prezint pe blog, în fiecare zi, rețete simple și super accesibile.

 

Adevărul este că nu trebuie să fii maestru bucătar ca să te bucuri de o masă delicioasă, cu ingrediente curate și mult mai sănătoasă decât orice masă de la restaurant. Blogul Culinary.ro a luat naștere din dorința de a promova o alimentație cât mai curată, cu ingrediente pe cât posibil locale, fără a exclude, prin preparate tare rapide, bucătăriile lumii la care râvnim din ce în ce mai des și pentru care lăsăm, adesea, jumate din salariu în restaurante sau prin aplicațiile de Delivery. 

Gătitul acasă este mai sănătos decât mâncatul la restaurant sau take-out-ul

Gătitul oricărei mese - indiferent dacă rețeta este sau nu concepută pentru a fi sănătoasă - este mai bun pentru sănătate decât mâncatul în oraș. Beneficiile pentru sănătate ale unei mese gătite acasă depășesc aproape orice altă metodă de a mânca, indiferent de rețetă.

 

Rețetele preparate acasă îți permit să controlezi ingredientele

Întotdeauna când mănânci acasă, știi exact ce ingrediente folosești. Acest lucru nu este important doar dacă ai o dietă vegană, sau urmezi o dietă restrictivă, ci mai ales pentru că știi că nu folosești potențatori de gust sau săruri, grăsimi și zaharuri în exces. În plus, îți poți alege ingredientele din surse locale, de la mici producători care oferă carne sau legume bio. 

 

Gătitul acasă îți permite un mai bun control al porțiilor și caloriilor

O masă la restaurant poate conține până la 1200 de calorii și este puțin probabil să știi, cu adevărat, aportul caloric și nutritiv al mesei respective. Gătitul acasă îți permite să faci porții mai mici, adecvate pentru tine sau pentru familia ta, evitând totodată și risipa alimentară. 

 

Gătitul acasă sporește creativitatea

Gătitul este asociat cu reducerea stresului, cu stimularea creativității și cu sentimente pozitive.

Timpul petrecut în bucătărie sporește încrederea în sine, iar a învăța (sau de a învăța pe cineva) să gătească îți poate aduce un sentiment de satisfacție. Gătitul permite, de asemenea, dezvoltarea părții drepte a creierului nostru - stimulând creativitatea pe care nu avem adesea ocazia să o valorificăm în viețile noastre aglomerate.

 

Gătitul acasă îți permite să economisești pe termen lung

Chiar dacă te gândești că și timpul înseamnă bani - lucru foarte adevărat, pe termen lung, dacă ai o rutină a unei alimentații preparate la tine acasă, vei ajunge să cheltuiești substanțial mai puțini bani pe mâncare și, în același timp, vei și arunca mai puțină mâncare. Mâncarea făcută acasă nu înseamnă doar preparate cu timpi uriași de gătire, ci și preparate curate și sănătoase pe care le poți pune pe masă în 30 de minute. 

 

Pentru toate clipele în care îți dorești să gătești acasă o masă delicioasă și sănătoasă a luat naștere Culinary.ro. Vei găsi rețete de tot felul - vegane, vegetariene, fără gluten sau cu carne - accesibile pentru bucătarii novice și chiar și pentru cei a căror experiență în bucătărie începe și se termină cu fierberea unui ou. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-poem-metaphore-srl/culinary-sursa-ta-de-inspiratie-pentru-retete-sanatoase