Cum se machiau femeile in urma cu 100 de ani

BUCURESTI - 4 septembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Cu ocazia impliniri Centenarului Romaniei, am analizat modul in care femeile se machiau in urma cu 100 de ani.

Cosmeticele au fost si vor fi mereu unele dintre cele mai importante produse din viata unei femei. In zilele noastre, mai mult ca niciodata aspectul si silueta sunt printre principalele griji pe care o femeie le are. Orice femeie are rafturi pline de produse de make-up si rochii sau tinute pentru orice eveniment, ocazie, vreme sau stare.

Dar cum erau femeile in urma cu 100 de ani?

Ar trebui sa stiti ca standardele sau schimbat destul de mult. La inceputul anilor 1900 se considera ca o femeie grasuta este mult mai atragatoare decat o femeie slabuta. O astfel de femeie ar putea fi considerata in zilele noastre ca fiind o femeie supraponderala, insa in trecut aceasta intorcea toate privirile datorita formelor acesteia. Moda a indus ideea de frumusete femeilor cu corp de manechin, insa orice femeie are o frumusete aparte.  Romancele au fost si sunt cunoscute pentru frumusetea deosebita a acestora.

Acest exemplu arata ca standardele frumusetii erau cu mult diferite, fata de cele din prezent, insa sursele arata ca make-up mereu a jucat un rol important.

O buna parte din femei aveau o masa de toaleta cu oglinda in fara careia petrecea ore intregi pentru a se machia sau pentru a testa diferite produse cosmetice existente la acea vreme. Pe atunci machiajul avea scopul de a atrage atentia si nu pentru a seduce. Totodata, in urma cu 100 de ani machiajul proeminent nu era foarte prezent. Este important de mentionat ca se utilizau instrumente de machiaj transmise de la mama la fica.

Dorinta de a arata mai bine si a fi cat mai spectaculoase, a impins femeile sa foloseasca mercurul pentru a scapa de pistrui, rujuri din insecte, matraguna pentru ochi mai frumosi care sa arate mai intunecati, mai stralucitori, misteriosi si interesanti, insa aceasta procedura nu era lipsita de riscuri.

Daca produsele de make-up s-au schimbat, cat si standardele in privinta frumusetii, un sigur lucru a ramas la fel si anume faptul ca cea mai buna prietena a unei femei este oglinda si ca locul ideal pentru efectuarea tabieturilor de infrumusetare este o masa de toaleta cu oglinda. Acesta piesa de mobilier reprezinta dorinta oricarei femei, piesa ce o face sa se simta speciala.