CURS AUTORIZAT MANAGER PROIECT BACAU IUNIE 2009

BUCURESTI - 15 iunie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Schultz Consulting are placerea de a va invita sa participati la cursul autorizat de Manager proiect, care se va desfasura, timp de 6 zile in perioada 19 - 21 Iunie si 26-28 Iunie 2009, la Bacau, Cladirea Raiffeisen Pentru Locuinte Str.Lucretiu Patrascanu, nr.2,. Taxa de participare este de 1200 lei si include costurile legate de materiale, suport de curs, trainer, pauze de cafea, taxele de examen.

CURS AUTORIZAT MANAGER PROIECT BACAU IUNIE 2009

Pornind de la experienta indelungata in coordonarea si implementarea diferitelor tipuri de proiecte, atat in domeniul business cat si in domeniul organizatiilor neguvernamentale si al administratiei publice, echipa Schultz Consulting propune o noua abordare a cursului de excelenta in management de Proiect. Prin acest curs dorim sa impartasim experienta noastra concreta prin care am obtinut finantarea unui proiect pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, cu un buget de 4 milioane de euro. Participantii au oportunitatea de a cunoaste exemple concrete de proiecte de succes, exemple concrete de studii de fezabilitate si analiza cost beneficiu.

Cursul de Manager proiect organizat de Schultz Consulting este un curs:
PRACTIC, INTERACTIV SI AUTORIZAT

Cursul de Manager proiect urmareste dezvoltarea unor abilitati de baza pentru un manager de proiect, finalizandu-se cu o evaluare a acestor abilitati cat si a cunostintelor dobandite, participantii fiind certificati ca manageri de proiect (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania) si recunoscuti ca atare de catre Ministerul Educatiei si Ministerul Municii.
Aboradarea pe care o propunem este una experientiala - cream experiente diferite in cadrul cursului, punem participantii in situatii similare celor din perioada elaborarii sau implementarii unui proiect, oferindu-le posibilitatea de a invata in mod direct si de a-si extrage invatamintele proprii.
Cursul de Manager proiect este o imbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor si managementul ciclului de proiect al Comisiei Europene. Un accent deosebit se pune si pe managementul de proiect al fondurilor structurale cu aplicatii pe Programele Operationale.

In timpul cursului, participantilor li se va da posibilitatea de a parcurge toate etapele unui proiect de la planificare pana la evaluarea proiectului.

Mai mult, participantii vor fi sprijiniti in sensul identificarii celei mai potrivite surse de finantare pentru ideea de proiect dezvoltata (in special din Fonduri Structurale) si parcurgerii, in cadrul cursului, a pasilor presupusi de obtinerea unei finantari nerambursabile.

Pe parcursul celor 6 zile de curs, participantii vor sustine 5 teste grila care le vor atesta competentele ca manageri de proiect. Examenul de absolvire se va desfasura in ziua de duminica, 28 iunie 2009 si va consta intr-o proba teoretica (test grila) si o proba practica (fisa de proiect).

In urma absolvirii acestui curs, participantii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.


Certificatul recunoaste competentele necesare practicarii meseriei de manager de proiect –
cod COR 241919.

Cursul se caracterizeaza prin:
Promovarea unei atmosfere de colaborare
Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor
Sprijinirea participantilor pentru a stabili legaturi intre sesiunea de formare si situatiile din viata de zi cu zi
Utilizarea unor exemple practice, concrete
Facilitarea parcurgerii tuturor pasilor necesari pentru redactarea si implementarea unui proiect de succes
Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane care le-ar putea fi de folosi

Scop:
Dezvoltarea competentelor de manager proiect

Obiective
Intelegerea conceptului de management de proiect
Utilizarea instrumentelor specific managementului de proiect
Dezvoltarea abilitatilor de planificare a resurselor in cadrul unui proiect
Dezvoltarea abilitatilor de monitorizare si evaluare a unui proiect
Dezvoltarea abilitatilor de evaluare a riscului in cadrul unui proiect

Cui se adreseaza cursul?

Cursul se adreseaza: managerilor din diferite companii nationale si multinationale implicati in conducerea proiectelor companiilor, care coordoneaza echipe, membrilor in diferite echipe de proiect, reprezentantilor administratiei publice, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, oricarei persoane care prin natura slujbei este implicata in elaborarea sau implementarea de proiecte, oricarei persoane interesate de domeniul managementului de proiect, al finantarilor europene, in special al Fondurilor Structurale, oricarei persoane dornice sa isi imbunatateasca activitatea, indiferent de domeniu, prin acumularea de cunostinte si dobandirea de abilitati care sa ii permita o mai buna planificare, organizare, implementare si monitorizare a propriei activitati.

Beneficii pentru participanti:
Cunoasterea unor exemple concrete de proiecte de succes
Cunoasterea unor exemple concrete de studiu de fezabilitate si analiza cost/beneficiu
Dezvoltarea abilitatilor de planificare, organizare, coordonare a elementelor componente ale unui proiect
Dezvoltarea abilitatii de a identifica corect o problema, de a dezvolta o idee de proiect si de a o incadra intr-un Program Operational in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile din Fonduri Structurale
Cresterea performantelor in domeniul managementului de proiect prin capacitate sporita de a raspunde in timp optim provocarilor aparute pe parcursul implementarii proiectului
Cresterea capacitatii de a intelege si de a raspunde cerintelor clientului / beneficiarilor proiectului
Imbunatatirea abilitatilor de coordonare a diferitelor tipuri de resurse (umane, financiare, de timp) implicate de un proiect
Imbunatatirea capacitatii de gestionare a relatiilor de parteneriat din cadrul proiectelor derulate, inclusiv a relatiei cu Finantatorul
Imbunatatirea capacitatii de monitorizare si evaluare a proiectelor si, implicit, cresterea nivelului calitativ al produsului final oferit clientului

Alte tipuri de beneficii:
Aplicabilitatea maxima in viata de zi cu zi a informatiilor si a abilitatilor dobandite si caracterul preponderent practic
Punerea participantilor in fata unor provocari similare cu cele din fazele prin care trece un proiect real
Aplicabilitatea informatiilor in domenii variate (constructii si domeniul imobiliar, vanzari, IT, organizare de evenimente, domeniul educational, cultural, social etc.)
Mediul relaxat in care se desfasoara cursul
Asigurarea pauzelor de masa si de cafea in toate zilele de curs

LOCUL DE DESFASURARE: Bacau, Cladirea Raiffeisen Pentru Locuinte
str.Lucretiu Patrascanu, nr.2,

DURATA:6 ZILE ; 19 -21 Iunie si 26-28 Iunie 2009,

GRUP TINTA: 16 persoane

TAXA DE PARTICIPARE: 1200 lei/persoana

Taxa de participare acopera costurile cu privire la traineri, pauzele de cafea, materialele de curs (suportul de curs), testele de verificare si examenul de absolvire.


TRAINER

Monica Cuibar

Despre trainer
Monica are o experienta 3 ani în conceperea si sustinerea diferitelor tipuri
de programe de instruire in domeniul bancar – asigurari, fiind, de
asemenea, certificata ca trainer în urma absolvirii cursului de Formare de
Formatori
( TOT – Training of Trainers).
A sustinut diferite traininguri in cadrul Raiffeisen Bank si Allianz Tiriac
Asigurari.
Monica este manager de proiect autorizat si are o experienta de peste 5 ani
in accesarea fondurilor europene si managementul proiectelor in cadrul
companiilor si ONG-urilor.


CONDITII DE INSCRIERE

Pentru a va putea inscrie, va rugam sa ne transmiteti: o copie dupa buletinul/ cartea de identitate, o copie dupa ultima diploma de studii, fisa de inscriere, pe care o puteti gasi on line, pe site-ul nostru www.schultz.ro , completata si o copie dupa un document care sa ateste achitarea taxei de participare in contul:

SC SCHULTZ CONSULTING SRL
CONT RO98RNCB0074020492660001
deschis la banca BCR Sector 3 AG Timpuri Noi Bucuresti

Inscrierile se fac in ordinea primirii fiselor pana la completarea locurilor.
Conform OG 129/2000 referitoare la formarea profesionala a adultilor costul cursurilor autorizate de CNFPA se deduce (dupa caz) din impozitul pe profit sau pe venit al firmei.

Persoanele interesate vor trimite documentele necesare inscrierii, pana la data de 17 iunie 2009, ora 16.00, la adresa de e-mail corina.cojocaru@schultz.ro ; fax: 021.315.65.48


Despre Schultz Consulting SRL

Schultz Consulting este o companie dinamica de consultanta si training in diferite domenii precum: dezvoltare institutionala, comunicare, management de program, management de proiect, leadership, negociere, resurse umane, mangementul timpului.
Misiunea companiei noastre este de a oferi competente la standarde de excelenta.

Ingredientele pe care ne bazam sunt: optimizarea cunostintelor, dezvoltarea abilitatilor si formarea atitudinilor. Pentru aceasta folosim stiintele comportamentale aplicate prin metoda experentiala de formare, instruire a adultilor.

Corina Cojocaru
corina.cojocaru@schultz.ro
0728.29.82.82
Scultz Consulting
office@schultz.ro