Curs Manager proiect autorizat

BUCURESTI - 11 februarie 2008

Comunicat tip General in Administratie Publica

Schultz Consulting are plăcerea de a vă anunţa organizarea cursului de Manager de Proiect, care se va desfăşura la Bucureşti, Sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, B-dul Octavian Goga nr 2, Tronson 2, Mezanin, Camera 3, pe o durată de 6 zile.
Perioadele de desfăşurare a cursului vor fi următoarele: partea întâi 15 – 17 februarie şi partea a doua 22 – 24 februarie 2008.
Taxa de participare este de 1500 RON/participant.

Curs Manager proiect autorizat

TEMATICĂ

Planificarea proiectului • Analiza riscului proiectului • Implementarea proiectului • Evaluarea şi raportarea proiectului • Proceduri de achiziţii • Evaluarea proiectului• Managementul resurselor umane • Management financiar • Aplicaţii practice.

DESCRIEREA CURSULUI

Cursul de Manager de proiect organizat de Schultz Consulting este un curs autorizat, urmărind dezvoltarea unor abilităţi de bază pentru un manager de proiect, finalizându-se cu o evaluare a acestor abilităţi cât şi a cunoştinţelor dobândite, participanţii fiind certificaţi ca manageri de proiect (conform Codului Ocupaţiilor din România) şi recunoscuţi ca atare de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Municii.
Aboradarea pe care o propunem este una experienţială – creăm experienţe diferite în cadrul cursului, punem participanţii în situaţii similare celor din perioada elaborarii sau implementării unui proiect, oferindu-le posibilitatea de a învăţa în mod direct şi de a-şi extrage învăţămintele proprii.
Cursul de Manager proiect este o îmbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor şi managementul ciclului de proiect al Comisiei Europene. Un accent deosebit se pune si pe managementul de proiect al fondurilor structurale cu aplicaţii pe Programele Operaţionale.

În timpul cursului, participanţilor li se va da posibilitatea de a parcurge toate etapele unui proiect de la planificare pâna la evaluarea proiectului.

Cursul debutează cu o introducere în managementul de proiect (etape, ciclul de viaţă), participanţii identificând în prima zi o idee de proiect. Această idee va fi analizată, după care se trece la planificarea proiectului. În ziua a doua participanţii vor identifica scopul, obiectivele şi activităţile proiectului. În ziua a treia se vor estima resursele şi se va face analiza riscului proiectului. De asemenea, în această zi, participanţii vor susţine 3 teste grilă pentru modulele: stabilirea cerinţelor proiectului si estimarea resurselor proiectului.

În continuare, participanţii vor redacta un proiect în conformitate cu structura propusă de Schultz Consulting, structură care reia principalele elemente regăsite în cererile de finanţare pentru fonduri europene. Acest proiect va fi depus ca probă practică la examenul de absolvire. Pe parcursul redactării fişei de proiect participanţii vor fi sprijiniţi de trainer.

În ziua a patra va fi abordat domeniul resurselor umane în proiecte. Un accent deosebit se va pune pe echipa de proiect: etapele formării unei echipe de proiect, posibile roluri în cadrul unei echipe de proiect, modalităţi de motivare a membrilor unei echipe etc. Aplicaţiile practice prin care vor trece participanţii vor viza: comunicarea în cadrul echipei de proiect, motivarea personalului, alocarea sarcinilor şi responsabilităţilor şi evaluarea performanţei.

Un alt capitol abordat va fi acela al managementului contractelor şi al procedurilor de achiziţie publică. La sfârşitul zilei participanţii vor susţine teste la modulele analiza riscului, managementul resurselor umane şi managementul contractului.

În ziua a cincea participanţii îşi vor dezvolta abilităţile de implementare a proiectului prin participarea la exerciţii în care fiecare participant va putea să-şi autoevalueze capacitatea de a conduce activităţi ale proiectului. De asemenea se va urmări capacitatea de planificare, de detereminare a unei strategii de proiect şi capacitatea de control al proiectului. Un alt aspect vizat de aplicaţiile practice este luarea deciziilor în cadrul unui proiect – element extrem de important pentru un manager de proiect.
De asemenea, se vor derupa aplicaţii practice prin care participanţii îşi vor dezvolta abilităţile de evaluare şi raportare a proiectului.

Ziua a şasea este dedicată înţelegerii modalităţilor de finanţare, prin fonduri structurale, a proiectelor din România. La sfarşitul zilei se va desfăşura timp de o oră examenul de absolvire a cursului de manager proiect.

Examenul de absolvire se va desfăşura in ziua de duminica, 24 februarie 2008 şi va consta într-o probă teoretică (test grilă) şi o probă practică (fişa de proiect).

În urma absolvirii acestui curs, participanţii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei şi Consiliul National de Formare Profesională a Adulţilor.

Certificatul recunoaşte competenţele necesare practicării meseriei de manager de proiect - cod COR 241919.





PERIOADA DE DESFĂŞURARE

6 ZILE, 15 – 17 februarie şi 22 – 24 februarie 2008

LOCUL DE DESFĂŞURĂRE

Bucureşti, Sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, B-dul Octavian Goga nr 2, Tronson 2, Mezanin, Camera 3.

TRAINER

Oana Năstase
Despre trainer
Oana Năstase are o experienţă de peste 5 ani în conceperea şi susţinerea diferitelor tipuri de programe de instruire fiind, de asemenea, certificată ca trainer în urma absolvirii unui curs de Formare de Formatori ( TOT – Training of Trainers).
În domeniul managementului de proiect, Oana are atât studii de specialitate (masterat în domeniul Managementului Proiectelor Internaţionale) cât şi o vastă experienţă practică.
În cei peste 8 ani de experienţă a lucrat exclusiv în domeniul proiectelor (cu finanţare din fonduri naţionale dar şi din fonduri europene), având diferite roluri în cadrul echipelor din care a făcut parte (coordonator – manager de proiect, asistent de proiect, responsabilă pentru anumite activităţi din cadrul proiectelor), ceea ce a implicat, în egală măsură identificarea celor mai potrivite surse de finanţare, atragerea finanţărilor, implementarea proiectului, coordonarea echipei etc.

GRUP ŢINTĂ
16 persoane

Cursul se adresează: managerilor din diferite companii naţionale şi multinaţionale implicaţi în conducerea proiectelor companiilor, care coordonează echipe, membrilor în diferite echipe de proiect, reprezentanţilor administraţiei publice, reprezentanţilor organizaţiilor neguvernameentale, oricărei persoane care prin natura slujbei este implicată în elaborarea sau implementarea de proiecte, oricărei persoane interesate de domeniul managementului de proiect, al finanţărilor europene, în special al Fondurilor Structurale, oricărei persoane dornice să îşi îmbunătăţească activitatea, indiferent de domeniu, prin acumularea de cunoştinţe şi dobândirea de abilităţi care să îi permită o mai bună planificare, organizare, implementare şi monitorizare a propriei activităţi.



TAXĂ DE PARTICIPARE

1500 RON/participant (1400 ron taxa curs si 100 ron taxa examen de absolvire)

Taxa de participare acoperă costurile cu privire la trainer, catering ( Schultz Consulting asigura pauzele de cafea şi masa de prânz în zilele de desfăşurare a cursului), materiale, examene, depunerea documentaţiei pentru eliberarea certificatelor şi certificate.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

Pentru a vă putea înscrie, vă rugăm să ne transmiteţi: o copie după buletinul/ cartea de identitate, o copie după ultima diplomă de studii, fişa de înscriere, e care o puteţi găsi on line, pe site-ul nostru www.schultz.ro , completată şi o copie după un document care să ateste achitarea taxei de participare in contul:

SC SCHULTZ CONSULTING SRL
CONT RO98RNCB0074020492660001
deschis la banca BCR Sector 3 AG Timpuri Noi Bucureşti

Inscrierile se fac în ordinea primirii fişelor până la completarea locurilor.

Persoanele interesate vor trimite fişa de înscriere a aplicantului, până la data de 13 FEBRUARIE 2008, ora 16.00, la adresa de e-mail oana.nastase@schultz.ro.

Despre Schultz Consulting SRL

SC Schultz Consulting SRL, oferă servicii de consultanţă în dezvoltare instituţională, management de program, management de proiect, precum şi servicii de instruire

Schultz Consulting ofera programe de training axate pe optimizarea cunoştinţelor, dezvoltarea abilităţilor şi formarea atitudinilor, utilizând Ştiinţe comportamentale aplicate prin metoda experenţială de formare a adulţilor.
Toti Trainerii Schultz Consulting sunt certificati.

Pentru orice tip de informaţii suplimentare vă rugăm să o contactaţi pe Oana Nastase
e-mail: oana.nastase@schultz.ro, mobil 0728 198 819.

marius.dontu@schultz.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-schultz-consulting-srl/curs-manager-proiect-autorizat13