Concursul Inclinatie spre lumina si-a desemnat castigatorii

BUCURESTI - 7 octombrie 2010

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

VELUX Romania a premiat arhitectii romani castigatori ai concursului Inclinatie spre lumina, in cadrul unei ceremonii desfasurate sambata, 2 octombrie la Brasov intr-un cadru relaxant, la baza de agrement de sub Tampa.

Concursul Inclinatie spre lumina si-a desemnat castigatorii

In perioada mai - septembrie 2010, arhitectii romani care au realizat proiecte finalizate in ultimii trei ani, la care au folosit produse VELUX, au avut posibilitatea sa se inscrie pe site-ul concursului Inclinatie spre lumina, pentru a castiga unul dintre premiile oferite de VELUX Romania. La sfarsitul perioadei de inregistrare, un juriu format din arhitecti cunoscuti, specialisti in iluminat din tara si reprezentanti ai companiei VELUX din Romania si Danemarca, au analizat proiectele din cele trei categorii de concurs: reabilitare de pod, avantajul unei locuinte de varf, mansardare de bloc.

In urma evaluarilor, juriul prezidat de Arh. Serban Tiganas - Presedinte Ordinul Arhitectilor din Romania, a desemnat castigatorii:

La sectiunea Reabilitare de pod care a cuprins lucrari existente in care s-a optat pentru functionalizarea spatiului de sub acoperis, castigatorul Premiului VELUX Romania 2010 in valoare de 3000 euro este Arh. Bogdan Demetrescu, D Proiect, Timisoara, pentru proiectul Extindere si amenajare mansarda in pod existent. Cele doua mentiuni in valoare de 1000 de euro fiecare au fost castigate de Arh. Adrian Untaru – AND Birou de arhitectura Bucuresti pentru proiectul Reabilitarea unei case existente si de Arh. Corvin Cristian, Bucuresti pentru Mansarda Gh. Lazãr.

La sectiunea Avantajul unui spatiu de varf care a cuprins proiecte de cladiri noi, care utilizeaza spatiul de sub acoperis, castigatorul este Arh. Marius Miclaus, Studioul de arhitectura Archaeus, Timisoara, proiect Casa MK. Pe langa premiul de 3000 de euro, a fost acordata si o mentiune in valoare de 1000 de euro arhitectilor de la Vitamin A - Arh. Paul Buchert, Arh.Rudolf Graef, Arh. Lavinia Popa, Arh. Alin Margarit, pentru proiectul Sus in sat, realizat in Garana.

Premiul VELUX Romania 2010, in valoare de 3000 de euro, la sectiunea Mansardare de bloc (mansarde realizate pe acoperisuri terasa ale blocurilor existente) a fost castigat de Arh. Stefan Simion si Arh. Irina Melita – Poster, Bucuresti pentru proiectul Casa de pe terasa.

“A construi arhitectura inseamna a folosi aerul si lumina, impachetate in forme continue. Concursul “Inclinatie spre lumina” ne-a adus bucuria intalnirii cu cateva lucrari in care arhitectii au folosit cu stiinta lumina ca material de constructie. Casele au fundatii si acoperisuri asa cum copacii au radacini si coroane. Atat casele vechi, cat si cele noi s-au dovedit sensibile, inclinate spre lumina. Pentru mine acest concurs a fost si o inclinatie spre speranta. ”, a declarat presedintele juriului, Arh. Serban Tiganas.

VELUX Romania a lansat concursul Inclinatie spre lumina cu scopul de a promova proiectele care utilizeaza in mod ingenios iluminarea prin intermediul ferestrelor de mansarda si de a repera proiecte demne de a fi promovate ca si exemple reusite, in urma aprecierii specialistilor.

Despre SC Spin Political & Corporate Communications SRL

Prin produsele inventate si dezvoltate de mai bine de 65 de ani, compania VELUX contribuie la imbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in interiorul mansardei. Grupul VELUX produce o gama larga de ferestre de mansarda, potrivite atat acoperisurilor inclinate cat si celor tip terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, produse de instalare, dispozitive de comanda si control. Grupul VELUX detine fabrici in 11 tari si companii de vanzari in 40 de tari si reprezinta, la nivel mondial, unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de constructii, ale carui produse sunt vandute peste tot in lume. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu raspundere limitata detinuta de catre familia fondatoare si fundatii. Grupul VELUX este prezent in Romania din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX Romania S.R.L. Pentru detalii vizitati www.velux.ro si www.velux.com.
SPIN COMMUNICATIONS, Ofelia Nastase, Senior PR Executive
Telefon: + 40 31 06 01 226/ + 40 753 029 773
o.nastase@spin-communications.com