Light designul pentru evenimente

BUCURESTI - 21 septembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in HoReCa

Alegerea luminilor perfecte pentru evenimentul tau va fi intodeauna un subiect de actualitate .Iluminarea potrivită poate crea o serie de experiențe pentru tine și oaspeții tăi, în funcție de stilul și personalitatea ta.Ca Dj nunta suntem intrebati adesea care ar fi luminile ce se potirvesc evenimentului meu .

Asigura-te ca invitatii de la petrecerea ta se vor distra pe cinste ! Afla cum la www.superdj.ro

SuperDJ

Problema cu această abordare este că sunetul și lumina sunt fundamental diferite. În timp ce aceeași platformă audio poate funcționa bine pentru o mare varietate de scenarii de nuntă, echipamentele de iluminat rareori vor funcționa astfel. Pentru a fi și mai specific în legătură cu asta, ceea ce face ca muzica pentru nunta ta să fie specială este ceea ce auzim, nu ce difuzoare scot . Dar în iluminat este ceea ce vedem, iar ceea ce vedem este direct legat de echipamentul ales.

Tendinte in iluminatul architectural

În prezent,  proiectoarle LED  si iluminatul architectural  sunt la modă, deoarece sunt ușor de configurat si schimba aproape orice locatie .Iluminatul arhitectural este o modalitate de a accentua anumite aspect ale salii in care are loc evenimentul .De asemenea iluminatul arhitectural poate ascunde anumite imperfectiuni ale locatiei . Iluminatul arhitectural nu trebuie confundat cu iluminatul ringului de dans .  Iluminatul arhitectural stabileste starea de spirit generala a  evenimentului dar de asemenea va ajuta sa integrati tematica evenimentului adaugand diverse culori . Si daca tot veni vorba despre culori , cele mai populare sunt :magenta , rosu , albastru si verde care credem noi va fi culoarea acestui an datorita ideii de prospetime care o aduce .

Ar trebui să ai iluminat architectural  la nunta ta?

Da! Am văzut că iluminatul  transformă complet locurile, sporește eleganța și luminează petrecerea! Pe măsură ce vă gândiți să adăugați lumini la evenimentul dvs. , gândiți-vă la stilul dvs., la culori., la locul de desfășurare și la starea de spirit pe  care o doriți .

Lumini pentru ringul de dans

Luminile pot inspira, imbunatati si energiza orice spatiu .Luminile pentru ringul de dans sau show-ul de lumini va face intodeuna diferenta dintre un eveniment oarecare si unul wow .

In timpul dansului si a show-ului efectiv atat lumina de scena cat si lumina de pe ringul de dans trebuie sa fie in ton cu muzica.Sincronizarea acesteia a devenit o arta , de aceea a aparut si termenul de light jockey.

Cele mai des folosite lumini pentru light show sunt movingheadurile.

Moving-headurile sunt niste lumine inteligente extreme de complexe . Termenul de lumina inteligenta este folosit pentru echipamentele ce produc raze de lumina pentru evenimente, petreceri sau scena si sunt cele ce pot fi controlate cu ajutorul comenzilor de lumini, via DMX. Aceste lumini inteligente au mecanisme automate ce permit echipamentului sa se miste atat in plan inclinat cat si in plan orizontal si ajuta la crearea unor efecte complexe de culori si lumina.

Exista 3 tipuri de moving head-uri  : moving head wash , moving head spot , moving head beam.Acesti 3 termeni (wash, beam sau spot) fac referire la tipul de lumina pe care il produce un echipament, diferenta intre ele fiind unghiul de proiectie si modalitatea de dispersie a razelor.

Moving head-urile de tip wash au cel mai mare unghi de proiectie si sunt folosite pentru a umple cu lumina o incinta sau pentru a pune in evidenta un obiectiv .Moving head-urile de tip wash sunt folosite si pentru a  da o pata de culoare . Luminile wash spre deosebire de cele spot sau beam nu creaza coloane de lumina bine definite, iar in contact cu suprafata de proiectie, marginile sunt blurate si imprecise.

Moving-head-urile spot  pot fi folosite pentru a crea o multime de efecte, de la mix-uri de culoare, la proiectii gobo, strobo si prisme . Moving head-urile de tip spot creaza un show aparte datorita efectului sau principal de proiectie a gobo-urilor, insa si efectul atmosferic creat impreuna cu hazer-ul sau fum este de senzatie. Moving-head-urile de tip spot au intrat in industria nuntilor si datorita faptului ca pot avea gobo-uri personalizate.Asftel moving-head-urile de tip spot pot folosi gobo-uri pentru a proiecta monograme cu numele mirilor sau gobo-uri cu tematica evenimentului .Acest tip de moving head este cel mai des folosit datorita numeroaselor optiuni care le ofera.

Moving-head-urile  beam  sunt  echipamente performante cu un unghi de deschidere foarte mic, creaza o lumina foarte bine concentrata cu unghi foarte inchis chiar si la distante mari. Acest echipament produce o raza foarte ingusta, iar efectul este obtinut prin concentrarea unei cantitati mari de lumina pe o suprafata mica de contact. Efectul este asemanator cu cel dat de o raza laser, insa nu de aceasi putere si la o scara mai mare. Luminile moving head de tip beam se pot observa foarte bine impreuna cu efectele de fum, raza creata semanand cu o coloana de lumina foarte densa si bine conturata, cu margini foarte bine definite. Acest tip de lumina este folosit pentru a se obtine un efect atmosferic aparte datorita evidentierii foarte bune a razelor de lumina in aer. Echipamentele de tip moving head beam incorporeaza functii de amestec de culoare, sunt prevazute cu gobo-uri si reprezinta un hibrid intre moving head-urile wash si spot. Sunt folosite cu precadere la evenimente unde inaltimea este suficient de mare pentru a putea genera efectele dorite, in cadrul evenimentelor cu muzica electronica (datorita miscarilor rapide si focusate) sau acolo unde se doreste un efect de raza ingusta, focusata.

Daca esti in cautarea unor solutii pentru dj nunta  , lumini si efecte speciale atunci noi cei de la SuperDj vom fi onorati sa –ti oferim mai multe informatii .

Despre SC SUPERDJ SRL

Suntem o companie de dj-i, entertaineri si sunetisti specializati in petreceri private, reuniti sub marca SuperDj . Cel mai important lucru in care credem este ca va putem ajuta in organizarea evenimentului dvs, asigurand o ambianta muzicala deosebita. Va oferim garantia reusitei in organizarea evenimentului dvs atat prin cei 10 ani de experienta in domeniu cat si prin marcile sub care lucram (DYNACORD, JBL, SURE, Kv2Audio sau EV).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-superdj-srl/light-designul-pentru-evenimente