Braşov - capitala internaţională a magnoliilor

Brasov - 2 martie 2012

Comunicat tip General in ONG

Fundaţia Transilvania Expres demarează unul din cele mai ambiţioase proiecte civice din ţară: Braşov - Capitala internaţională a magnoliilor, 2012-2015.

Proiectul propune transformarea Braşovului in Capitala Internaţională a Magnoliilor, în decursul a 3 ani, 2012-2015. Spaţiile verzi publice, arterele principale şi zonele de atracţie turistică ale oraşului urmează să fie populate cu 20.000 de arbuşti de magnolie, din cele 265 de specii, existente în lume, pe parcursul a trei ani, 2012-2015, cu concursul fiecărui braşovean, cu susţinerea fiecărei firme şi instituţii braşovene. 

Se vizează atingerea unui scop multiplu: responsabilizarea socială, prin îndemn la cooperare, în vederea realizării unui scop colectiv – realizarea unui oraş tematic, populat cu magnolii, unde cetăţenii îşi pot petrece timpul liber într-un mod constructiv şi responsabil; reabilitarea ecosistemului, prin plantare de arbori de magnolie, dintr-un spectru vast de specii, consumatori de emisii de dioxid de carbon; susţinerea turismului, prin organizarea anuală a Festivalului Magnoliilor, în perioada primăverii, atunci când arborii vor fi în floare.

“Braşovul şi braşovenii merită întotdeauna ce e mai bun. Braşov – Capitala magnoliilor este proiectul braşovenilor, pentru că ei iubesc şi admiră magnoliile” – Stoica Enache

Iniţiator: Stoica Enache– preşedinte Fundaţia Transilvania Expres

* Pentru detalii suplimentare, contactaţi-ne la adresa Brasov, strada Traian Grozãvescu nr. 7 sau la telefon 0268 549 712, interior 125, marketing@transilvaniaexpres.ro

Despre TIPOTEX

Fundatia Transilvania Expres este o intitutie non-profit, care işi propune să se implice activ in viaţa comunităţii braşovene.