Curs EVALUATOR PROIECTE, autorizat CNFPA

Organizator: Top Quality Management SRL

Curs EVALUATOR PROIECTE, autorizat CNFPA

Cursuri la cerere si personalizate, adaptate nevoilor de instruire ale personalului implicat in procesul de dezvoltare, implementare si evaluare a proiectelor derulate cu ajutorul Fondurilor Structurale si de Coeziune puse la dispozitia Romaniei de catre Comisia Europeana (prin intermediul Programelor Operationale si nu numai).

Grup tinta: - persoane care evalueaza proiecte ; - persoanelor care doresc sa devina evaluatori de proiecte; - managerilor de proiect; - consultantilor care scriu, implementeaza si/sau monitorizeaza proiecte. Tematica: Tematica de curs este structurata pe 6 module, care abordeaza: - Notiuni de baza si notiuni specifice privind proiectele; - Evaluarea propunerilor de proiecte/cererilor de finantare; - Procesul de evaluare a propunerilor de proiecte; - Etapele evaluarii propunerilor de proiecte: verificarea conformitatii, verificarea eligibilitatii, analiza tehnica, economica si financiara; - Notarea propunerilor de proiecte; - Evaluarea proiecteleor pe perioada implementarii; Cursantii vor beneficia de: • Consultanta in domeniul evaluarii proiectelor europene; • Analiza si solutii pentru cazuri expuse de solicitanti; • Aplicatii practice interactive; • Modificari legislative 2012 privind gestionarea instrumentelor structurale; • Participantii lucreaza pe echipe pe tot parcursul programului de instruire si elaboreaza grile de evaluare ce au aplicabilitate in plan real. Lector:

Felicia Scarlat Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul managementului de proiecte, Felicia este senior expert evaluator . Printre ariile sale de expertiza se numara atat evaluarea si selectia propunerilor de proiecte (pe diferite Programe Operationale – pre si post aderare), cat si evaluarea de Programe. A evaluat peste 500 de astfel de propuneri, colaborand cu cele mai prestigioase companii din acest domeniu, acumuland astfel o experienta notabila. Felicia a fost implicata in: - Asistenta tehnica pentru pentru personalul Ministerului de Finante (OPCP si ACIS) in vederea intaririi capacitatii operationale a acestora; monitorizarea proiectelor finantate din Mecanismul Financiar SEE; - Conceperea si implementarea programului de formare si asistenta follow up pentru accesarea Fondurilor Structurale ale UE in cadrul programului pentru educatie timpurie incluziva, proiectul de Incluziune Sociala al Bancii Mondiale; - Acordarea de asistenta tehnica pentru contractarea si monitorizarea proiectelor finantate in cadrul Phare 2005, Coeziune Economica si Sociala, Dezvoltarea formarii continue a personalului din invatamantul preuniversitar; - Evaluarea impactului Programului Phare 2002 DRU asupra promotorilor, partenerilor de proiecte si beneficiarilor finali, pe fiecare din cele 2 prioritati: Prioritatea 1: Calificarea si recalificarea fortei de munca pentru a raspunde mai bine nevoilor in evolutie de pe piata fortei de munca si Prioritatea 2: Intensificarea masurilor active de ocupare ca instrument sistemic pentru stimularea ocuparii fortei de munca; - Evaluarea tehnica si financiara a proiectelor depuse pe CBC RO-Ungaria; respectand cerintele “Practical Guide for Phare, ISPA and SAPARD”; recomandarea proiectelor spre finantare, elaboratea Raportului Evaluatorului Independent; - Monitorizarea si evaluarea externa a Programelor Phare in Romania. Suma proiectelor din cadrul acestui program a fost intre 1 MEUR si 100 MEUR. Aceste evaluari ale programului / proiectului de management si de implementare sunt organizate in mod regulat si urmaresc punerea in aplicare a unei metodologii de evaluare, in acord cu Comisia Europeana; ele includ consultari in profunzime cu principalele parti implicate in programele de evaluate. Programele evaluate acopera sectoare ca: Dezvoltarea Afacerilor; Proiecte de Infrastructura; Social; Turism; DRU, Transport - Programul de reabilitare a Cailor Ferate; Finantelor, Educattei, Agriculturii; Cooperare transfrontalier, Mediu; Integrare Europeana, Dezvoltare Regionala; Administratie Publica; Justitie si Afaceri Interne; Protectia Copilului;

- Realizarea diferitelor studii de impact si strategii de dezvoltare. De asemenea, Felicia este lector autorizat CNFPA si a elaborat si sustinut numeroase cursuri pentru diferiti beneficiari (publici si privati) pe diferite teme: managementul proiectelor (cu sau fara finantari externe), management financiar, achizitii publice, etc.

Structura cursului: Cursurile de zi si de weekend se desfasoara pe parcursul a 8 ore/zi.

Perioada:

Curs in timpul saptamanii, desfasurat intre orele 9-17, in datele: 17, 18, 19, 20 iulie

Curs de weekend, desfasurat intre orele 9-17, in datele: 1, 2, 8, 9 septembrie

Pret: 1.000 RON - Acesta reprezinta costul total al cursului, incluzand suportul de curs, prestatia lectorului, taxa de examinare si eliberare a certificatului de absolvire CNFPA.

Taxa de examinare si eliberarea certificatului de absolvire recunoscut national, dar si international, CADOU!!

Locatie: Bucuresti, sector 3, str. Lucretiu Patrascanu nr. 14

Stim ca este mult mai facil pentru companii sa desfasoare cursurile IN HOUSE decat sa trimita angajatii in alt oras, asa ca, echipa noastra de profesionisti se poate deplasa oriunde in tara (in orasele mai mari sau mai mici, la munte sau la mare) pentru a va oferi posibilitatea de a va perfectiona, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor si produselor Dvs. Inscrierea se face in limita locurilor disponibile (maxim 15 participanti) prin primirea de catre organizatori a Formularului de inscriere pe care il puteti obtine accesand sectiunea "Inscriere cursuri", prin fax: 0316900991 sau prin e-mail: office@topquality.ro sau office@cursuriautorizate.ro.

Detalii:

www.cursuriautorizate.ro  

comunicare@cursuriautorizate.ro

0735.183.922

Despre TOP QUALITY MANAGEMENT

Stagiile de specializare si perfectionare organizate de TOP QUALITY MANAGEMENT isi propun sa ofere participantilor o intelegere teoretica si practica in domeniile studiate, sa dezvolte aptitudinile, abilitatile si competentele cursantilor pentru a putea rezolva problemele si sarcinile complexe din mediul organizational actual.

Confirmare pana la data: 16 iulie 2012

Participare: Taxa de participare

Taguri: curscnfpaproiecteautorizatevaluator