Cum reincarcam eficient si sigur acumulatorii pentru tigara electronica

BUCURESTI - 29 martie 2016

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Retail

Gama de incarcatore pentru tigari electronice este destul de variata de aceea este util sa stim spre care dintre acestea de orientam atunci cand cumparam o tigara electronica si acumulatorii necesari punerii ei in functiune.

Cum reincarcam eficient si sigur acumulatorii pentru tigara electronica

Bateriile pentru tigarile electronice, asa cum sunt ele denumite in vorbirea curenta, sunt produse intr-o varietate mare de valori legate de amperajul pe care il pot oferi, tensiunea maxima la care se vor putea reincarca fiind de regula aceeasi. Chimia pe care o poseda aceste baterii, sau acumulatori, difera de la un model la altul, lucru care este aratat de catre producator prin inscriptionari pe corpul acestora. Sunt deasemenea atentionari in privinta tipului de incarcatoare care pot fi utilizate, totul in ideea de a realiza o reincarcare eficienta, cu o anumita rata a curentului si tensiunii pe care incarcatorul le aloca catre celula care se pune la incarcat.

Pentru bateriile care sunt de tipul celor inchise in interiorul unui tub si care nu se pot inlocui, exista incarcatoare individuale de tipul celor care accepta o conexiune cu mufa de tip 510. Sunt cele mai populare si se pot conecta foarte usor la un adaptor care face conversia de la mufa de tip USB la stecherul pentru conectare la reteaua de 220V, sau alte variante care sunt conectabile prin adaptoare la bordul autoturismului. Nu va ramane decat sa infiletati corpul tubului care contine bateria in conectorul incarcatorului si sa lasati la incarcat pana cand sistemul electronic de avertizare al bateriei va arata ca aceasta procedura s-a incheiat.

Varianta de reincarcare a acumulatorilor care se pot schimba atunci cand sunt utilizati cu un mod mecanic sau cu un box mod, se face prin intermediul unor incarcatoare specilizate tip banc de reincarcare. Aceste incarcatoare sunt diferite in primul rand in functie de cati acumulatori se pot pune la reincarcat deodata. Exista variante cu un singur post pentru reincarcare, cu doua si cu patru posturi. Incarcatoarele pentru acumulatorii Li-Ion se mai diferentiaza si prin modalitatea prin care utilizatorul poate urmari stadiul reincarcarii. Astfel exista variante care dispun de un panou de urmarire cu led-uri care se aprind intermitend pe parcursul procedurii, sau variante de incarcatoare care dispun de o electronica de afisare sofisticata cu display LCD, unde pe langa vizualizarea starii active a procedurii sunt evidentiate si alte valori referitoare caracteristicile electrice ale reincarcarii. Incarcatoarele inteligente sunt dotate cu posibilitatea de a verifica starea acumulatorilor si in functie de aceasta particularizeaza procedura de reincarcare pentru fiecare in parte.

Calitatea acestor incarcatoare este esentiala in ceea ce priveste in primul rand securitatea reincarcarii acumulatorilor, precum si a modului in care celula acestora este protejata la reincarcare pentru a i se prelungi durata de utilizare. Niciodata nu este indicat sa cumparati incarcatoare care nu sunt vandute de persoane neautorizate pentru ca riscati deteriorarea acumulatorilor si chiar aparitia unor evenimente ce tin de siguranta electrica a acestora in functionare.

Fiind vorba despre elemente care tin de utilizarea curentului electric si practic asocierea intre un acumulator si dispozitivul care il poate reincarca, cel mai potrivit este sa solicitati consultanta specializata magazinului de tigari electronice Vapers One din Bucuresti, pentru a face o achizitie profitabila si sigura pentru acest accesoriu indispensabil al tigarii electronice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-vaperson-srl/cum-reincarcam-eficient-si-sigur-acumulatorii-pentru-tigara-electronica