Cazare in Oradea

Oradea - 4 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Despre Oradea se vorbește foarte des la nivel național fie că vorbim despre dezvoltarea economică și socială și nu în ultimul rând despre turism. Oradea este un pol important de interes în vestul țării, o zona agreata de cazare, granița cu Ungaria a sporit interesul și dezvoltarea orașului Oradea.

Cazare Oradea

Cazare Oradea

Despre Oradea se vorbește foarte des la nivel național, fie că vorbim despre dezvoltarea economică și socială și nu în ultimul rând despre turism. Oradea este un pol important de interes în vestul țării, o zona agreata de cazare, granița cu Ungaria a sporit interesul și dezvoltarea orașului Oradea.

Puțini știu că orașul Oradea a fost menționată pentru prima dată în anul 1113. În anul 1836 a izbucnit în centrul orașului un incendiu care s-a extins timp de trei zile. Incendiul a distrus o mare parte din oraş, inclusiv multe clădiri importante. Focul mistuind 414 locuințe.

În ultimul timp in Oradea s-a dezvoltat mult oferta turistica. S-au construit numeroase unitati de cazare in principal pensiuni in Oradea, moteluri in Oradea si chiar hoteluri in Oradea. Astfel ca la o cautare scurta pe motoarele de cautare de genul - cazare oradea -  sau - pensiuni oradea - vor aparea o multime de variante de cazare in Oradea sau intarti direct pe cazareoradea.ro.

Oradea este un loc de cazare,  asociată de mulți cu stațiunea termală Băile Felix. Băile Felix este un sat în comuna Sânmartin din județul Bihor care se se află la aproximativ10 kilometrii sud de municipiul Oradea. Asa ca orice incursiune in zona va asigura numeroase variante de cazare in Oradea sau variante de cazare in Baile Felix. Un scurt istoric al stațiunii menționează că Izvoarele termale au fost puse în valoare în secolul al XVIII-lea de călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck din Moravia, administrator al mănăstirii din Sânmartin. Baile Felix este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre cu numeroase locuri de cazare si anume peste 7000 de locuri de cazare.

Evident că profitând de beneficiile băilor termale amintite Oradea și-a dezvoltat mult turismul de la an la an. Sistemul de încălzire în termoficare prin apă geotermală. Județul Bihor este atractiv și pentru relieful său muntos situat nu departe de orașul reședință de județ. În Oradea conviețuiesc etnii maghiare, germane sârbe, alături evident de români. Acest curcubeu multicultural își pune amprenta și pe gastronomia din Oradea și în special din județul Bihor.

Câteva rețete din Bihor precum celebra plăcintă de Bihor este marcă înregistrată în registrul de mărci. Oradea este gazda singurei universități creștine evanghelice atât din România, cât și din Europa. Oradea și-a îmbunătățit mult infrastructura rutieră iar în viitorul nu foarte îndepărtat este vizată electrificarea liniei de cale ferată Oradea – Cluj, tot pe această rută este în calcul un proiect cu Ungaria pentru un tren de mare viteză.

Oradea este un mare centru de afaceri pentru această zonă, are și centre comerciale cel mai cunoscut este Crișul. Flota mijloacelor de transport în comun în oraș este înoită. Oradea este în topul unor clasamente întocmite pe rețelele de socializare privind curățenia din oraș, siguranța cetățenilor, etc. Pentru nostalgici și nu numai să spunem că în Oradea s-a filmat o mare parte din serialul Pistruiatu.Va asteptam in Oradea.

Despre VIRTUAL BUSINESS SRL

CazareOradea.ro este un portal cu informatii de cazare in Oradea. Cautati un loc de cazare in Oradea ? Intrati pe acest site si alegeti!