Allview Solar Energy a semnat contractul pentru un proiect important de 3,2 MWp pentru Șantierul Naval Constanța

Brasov - 15 mai 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Industrie, IT&C, Tehnologie, Energie

Compania Visual Fan, lider al asocierii dintre Visual Fan S.A. si TQM Services S.R.L., prin divizia specializată în soluții de energie verde, Allview Solar Energy, anunță semnarea contractului cu Șantierul Naval Constanța S.A., unul dintre cele mai mari șantiere de construcții, reparații și conversii de nave din Europa, pentru implementarea unui proiect Full EPC cu o capacitate de 3,2 MW. Centrala fotovoltaică, finanțată prin programul PNRR, va fi printre cele mai mari centrale instalate pe clădiri. Valoarea contractului depășește 1.500.000 euro iar investiția va fi amortizată în aproximativ 3 ani.

Allview Solar Energy proiect Șantierul Naval Constanța

Allview Solar Energy proiect Șantierul Naval Constanța

Proiectul Full EPC implică toate aspectele legate de expertiza tehnică a clădirii, cât și cele legate de proiectarea și construcția centralei fotovoltaice, care va fi instalată pe clădirea beneficiarului, pe o suprafață de aproape 47.000 de metri pătrați. Pentru instalarea panourilor pe clădiri se va folosi o structură de susținere din aluminiu, cu orientare est-vest, care utilizează un sistem de ancorare inovator, proiectat să reziste vânturilor specifice zonei. Echipamentele instalate sunt provenite de la producători de renume din industria solară și includ 5472 de panouri fotovoltaice Type-N tier 1 de 585Wp marca Jinko, invertoare Growatt cu puteri totale de 2900 kW, două posturi de transformare și un punct de conexiune.

Proiectul, finanțat prin programul PNRR, va contribui semnificativ la generarea de energie verde pentru consumul propriu al Șantierului Naval Constanța. Energia electrică produsă în primul an va fi de 4217 MWh, producția brută de energie primară din surse regenerabile va fi de 0,36 mii Tep / an, scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră cu 2608 tone de CO2, centrala fotovoltaică generând economii de peste 9.000.000 euro în următorii 20 de ani.

”Apreciem încrederea acordată de către reprezentanții Șantierului Naval Constanța și ne bucurăm că putem contribui la obiectivele lor de sustenabilitate. Adoptarea energiei verzi devine o necesitate imperativă pentru companiile din industrie, în special într-un context economic instabil. Centralele fotovoltaice nu numai că reduc semnificativ costurile de producție, dar oferă și stabilitate în fața fluctuațiilor economice și o predictibilitate mai mare în planurile de dezvoltare.” a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan.

„Suntem încântaţi să continuăm proiectele de investiții și să demarăm construirea unui parc fotovoltaic de 3,2 MWp cu finanțare prin PNRR. Această investiție este parte a acțiunilor luate de societate în ultimii ani, având ca scop reducerea impactului activității societății asupra mediului.” a declarat Radu Rusen, Director General al Santierului Naval Constanta SA.

Cu o expertiză vastă în domeniul energiei solare, divizia Allview Solar Energy a companiei Visual Fan oferă soluții complete și personalizate pentru construirea oricărui tip de centrală fotovoltaică. De la proiectare și implementare până la servicii post-implementare, cum ar fi garanție extinsă, instruire, monitorizare a sistemului și mentenanță, compania asigură performanța și durabilitatea fiecărui proiect. Compania a instalat cu succes peste 400 de sisteme fotovoltaice, dispune de stocuri permanente de panouri solare (peste 7MW) și invertoare (peste 500 de bucăți) și folosește echipamente de la furnizori de renume mondial precum Trina, Longi, Jinko, Fronius, Huawei, Growatt, K2 Germania, ABB, Eaton, Schrak, Schneider și alții, pentru a răspunde oricăror cerințe și pentru a oferi soluții de top în domeniul energiei solare.

Listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 26 iulie 2021, Visual Fan SA își propune să utilizeze instrumentele pieței de capital pentru a susține strategia sa de dezvoltare, atât la nivel intern, cât și internațional. În prezent, compania are o capitalizare bursieră de aproape 100 de milioane de lei.

Pentru mai multe detalii și informații de interes despre soluțiile oferite în domeniul producției de energie verde, puteți vizita website-ul companiei la adresa www.allview.ro/solarenergy/industry-imm/.

 

Despre Visual Fan

 

Visual Fan S.A., deținătoarea brandului Allview (simbol bursier ALW), este o companie românească cu o vastă experiență în producția de dispozitive mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi, precum și ca integrator de soluții în domeniul energiei regenerabile. Fondată în 2002 în Brașov, Visual Fan a devenit cunoscută drept un vizionar și pionier în domeniul tehnologic, lansând produse inovatoare care aduc tehnologia la îndemâna utilizatorilor. Compania este recunoscută pentru lansarea celui mai complex sistem Smart Home din România în 2016, pentru crearea primului asistent vocal în limba română - AVI, în 2017, și pentru încheierea unui parteneriat direct cu Google Android TV™ în 2019. Allview a fost, de asemenea, primul brand românesc care a adoptat tehnologia QLED în 2020. În continuarea demersurilor sale de inovare, în 2022, compania a lansat conceptul Green by Allview, ce integrează noi domenii de activitate cu un obiectiv clar: construirea unui viitor sustenabil pentru creșterea calitații vieții în ansamblu și a grijii pentru generațiile viitoare. În 2023, aplicația Allview AVI ChatGPT a primit un update important prin adăugarea unui model de limbaj natural antrenat de inteligența artificială (AI). Allview continuă să investească în cercetare și dezvoltare și își propune să creeze un robot inteligent - asistent personal în viitor.

 

Despre Șantierul Naval Constanța SA

 

Șantierul Naval Constanța (simbol bursier SNC) este o societate comercială cu o tradiție de peste 130 ani în domeniul construcțiilor, reparațiilor si conversiilor de nave. Societatea a construit în istoria sa un număr de 462 de nave, cele mai mari depășind 180.000 TDW. Dupa anul 2002, cand SNC a fost privatizat, au fost proiectate, construite și livrate in total 32 de nave, principalul produs fiind navele tanc de produse chimice și petroliere de 40.000 tdw, pentru care SNC ocupă locul 1 in Europa și 3 la nivel mondial, livrând în ultimii 15 ani 24 nave de acest tip. De asemenea in aceasta perioada a reparat si modernizat peste 1500 de nave.

In anul 2023 SNC a demarat un nou program de investiții ce are ca obiect principal reducerea impactului asupra mediului, program ce include achiziționarea unui pachet de echipamente de hidrosablare de ultimă generatie, ce contribuie seminificativ la reducerea pulberilor emise în atmosferă. De asemenea, a demarat implementarea unei centrale electrice fotovoltaice de 3,2 MWp, finanțată prin programul PNRR C6.I1 derulat de Ministerul Energiei, astfel încât peste 35% din energia consumată va fi energie verde asigurată din surse proprii. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-visual-fan-srl/allview-solar-energy-a-semnat-contractul-pentru-un-proiect-important-de-3-2-mwp-pentru-antierul-naval-constanta