Prima firma romaneasca clasata pe locul I in top cresteri companii din Europa Centrala

BUCURESTI - 18 octombrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Tehnologie, Turism, Internet

Vola.ro, liderul turismului online din Romania devine prima companie romaneasca ce castiga locul 1 in topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, o competitie de business prestigioasa, cu o traditie de 12 ani.

Top 10 companii Deloitte Fast50 2011 (Sursa:http://www.deloitte.com/fast50ce)

Top 10 companii Deloitte Fast50 2011 (Sursa:http://www.deloitte.com/fast50ce)

 Impreuna, Vola.ro si compania sora din Polonia - Fru.pl estimeaza aproximativ 27 milioane euro incasati in 2011. Conform previziunilor noastre in 2012 vom vorbi deja despre 47 milioane euro. In lunile urmatoare iese din fasa urmatorul business din grup, in Ucraina. Este unul dintre primii pasi pe care ii facem in drumul nostru de a ne extinde catre Europa.  

Daniel Truica, Managing Partner Vola.ro

Topul plaseaza intr-un clasament cele mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala, care au obtinut cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri in ultimii 5 ani, din 2006 pana in 2010. Vola.ro a obtinut primul loc in clasament cu o crestere de 6219%, in perioada raportata. Daca in 2010 cifra de afaceri depasea 5 milioane euro, dupa prima jumatate a lui 2011, incasarile erau deja de 6,6 milioane euro, iar estimarile duc catre 15 milioane euro, pana la sfarsitul anului.

 

Compania sora din Polonia, numarul doi pe piata de online travel poloneza –Fru.pl s-a aflat si ea in clasament, pe locul 6 la categoria “Rising Star”. Ambele companii sunt fondate de Daniel Truica (Managing Partner Vola.ro) impreuna cu doi parteneri polonezi Michal Wrodarczyk si Jaroslaw Adamski.

 

Companiile participante trebuie, fie sa detina o proprietate tehnologica sau intelectuala ce contribuie semnificativ la veniturile operationale, fie sa aloce un procent semnificativ din venituri catre cercetare si dezvoltare de tehnologie.

 

Factori care au contribuit la cresterea accelerata Vola.ro

Succesul Vola.ro vine dintr-un “mix bun” ce a condus compania catre aceasta crestere accelerata. Acest cocktail porneste de la echipa dedicata si se continua cu investitiile continue in propria platforma tehnologica, proces inceput acum doi ani.

 

 “Am luat aceasta decizie la inceputul anului 2009, intr-un climat economic foarte nefavorabil, cand multe alte firme si-au restrans investitiile. La inceputul anului 2010, dupa un an de dezvoltari, am avut momentul “go live”. Acum privind in urma si vazand rezultatele, consider ca am luat cea mai buna decizie. Ma bucura foarte mult faptul ca la 4 ani de la lansarea Vola.ro in 2007, avem inca o crestere accelerata de la an la an si ca am facut trecerea de la o companie mica, la una de dimensiuni mijlocii.”, declara Daniel Truica, Managing Partner Vola.ro si co-fondator Vola.ro

 

 

Cresterea Vola.ro si criza economica

Criza financiara a accelerat migrarea clientilor din mediul offline, catre cumparaturile online, care ofera mai multa valoare, prin transparenta preturilor, prin viteaza accelerata a procesului de cumparare si prin nivelul si calitatea de informatie oferita. “In mod special in turism, dar si in alte domenii, cererea a suferit o modificare structurala, care avantajeaza businessul Vola.ro. In acelasi timp, criza financiara a mai triat competitia si a descurajat anumite planuri de investitii si intrarea unor jucatori noi pe aceasta piata, astfel incat efectul a fost cel al unui scut”, mai afirma Daniel Truica.

 

Vola.ro in viitor

Multumim Deloitte pentru recunoasterea unei munci ce implica dedicare zi de zi in cresterea afacerii. Este incurajator pentru noi. In trei ani planuim sa construim cel mai mare grup de online travel din Europa Centrala”, sustine Daniel Truica.

 

Despre SC Vola.ro Student Adventure SRL

Despre “Deloitte Technology Fast 50 Central Europe”
Topul “Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50” analizeaza veniturile companiilor de tehnologie din regiune in ultimii cinci ani, din 2006 si pana in 2010. Companiile participante sunt din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Romania, Serbia si Slovacia, iar in ultimii 7 ani locul I a fost atribuit unor companii poloneze. Facand referire la Top 10 de anul acesta, 7 dintre cele mai dinamice companii stabilite de acest Top isi desfasoara activitatea pe Internet.

Finalistii clasamentului regional sunt nominalizati automat intr-un scenariu mai larg denumit Technology FAST 500 EMEA, ce include companii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, unde 6 dintre companiile romanesti de anul trecut au fost incluse. Mai multe informatii aici: http://www.deloitte.com/fast50ce.

Despre Vola.ro
Vola.ro este cea mai mare agentie de turism online din Romania, avand o dinamica exploziva. Vola.ro deserveste persoane fizice sau companii cu servicii complete de turism: bilete de avion de linie si low-cost, rezervari hoteluri, pachete de vacanta, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car. Mai multe informatii pe www.vola.ro.