Turismul online castiga teren: cifra de afaceri de 28 milioane lei in 6 luni.

BUCURESTI - 12 septembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Turism, Internet

Pentru Vola.ro, prima jumatate a anului 2011 a adus o cifra de afaceri de peste 28 milioane lei, de peste trei ori mai mult decat rezultatele aceleiasi perioade din anul anterior, cand suma se ridica la aproximativ 9 milioane lei. Astfel, compania demonstreaza o crestere sustinuta inca de la inceputul anului, bazata pe dezvoltarea platformei tehnologice performante si investitiile continue in marketing.

Turism online

Turism online

 2011 se preconizeaza a fi cel mai frumos an din istoria Vola.ro. Cand am lansat site-ul in primavara anului 2007, scopul nostru a fost de a deveni liderul pietei de online travel, o piata noua in Romania. Ne-am indeplinit acest obiectiv si continuam sa investim in platforma tehnologica si in marketing pentru a transforma Vola.ro intr-unul din cei mai mari jucatori de pe piata de turism din Romania. 

Daniel Truica - fondator si Managing Partner Vola.ro

Cifra de afaceri estimata pentru 2011 este de aproximativ 15 milioane EUR,  iar trendul ascendent nu se va opri aici.

Bilete de avion

In primele 6 luni ale lui 2011 Vola.ro a vandut peste 30.000 bilete de avion, adica a umplut peste 5 aeronave Boeing 777 pe zi. Daca s-ar face o medie in kilometri a tuturor calatoriilor, pasagerii care au calatorit prin Vola.ro au inconjurat Pamantul de 2.709 ori in prima jumatate a lui 2011.

In medie, Vola.ro proceseaza in jur de 800 cautari de bilete de avion pe ora, iar cele mai vandute destinatii cu plecare din Bucuresti sunt in continuare Madrid, Barcelona, Londra, Roma si Paris.

Pachete turistice

Cele mai vandute destinatii externe pentru litoral au fost Grecia, Turcia si Spania, iar cele mai vizitate capitale in aceasta vara au fost Roma, Praga si Viena. 

 

Pentru capitalele Europei, cele mai bine vandute pachete au fost cele de format city break ce includ zbor cu avionul, 3 nopti de cazare cu mic dejun, asigurare medicala si taxe. Pachetele city break pornesc de la 189 euro cu toate taxele incluse si sunt preferate de romani, pentru ca sunt escapade scurte pentru care nu trebuie sa isi ia mai mult de o zi sau doua concediu, weekendul este inclus de obicei. De asemenea, daca ar achizitiona toate serviciile mentionate separat, costurile acestei mici vacante s-ar dubla.  

Social Media

Pentru ca sunt deja aproape 50.000 fani pe pagina oficiala de Facebook http://www.facebook.com/bileteavion, Vola.ro pregateste un nou concurs, de aceasta data sub forma de joc. Jocul este realizat de Vola.ro si sustinut de Austrian Airlines, care ofera premii precum bilete de avion in Viena, genti, ghiozdane, hanorace, tricouri, rame foto digitale si machete de avion. Concursul va incepe in septembrie si va dura doua luni, iar participantii trebuie sa ghiceasca preturile biletelor de avion. 

Factorul uman la Vola.ro

Numarul angajatilor s-a dublat fata de anul trecut, de la 15 la peste 30 acum, iar Vola cauta in continuu personal de calitate, in mod special agenti de ticketing si de turism. Cei interesati sa “calatoreasca in jurul lumii” in fiecare zi, pot trimite cv-ul pe adresa info@vola.ro. 

Sediul nou

La inceputul lunii octombrie, Vola.ro taie panglica noului sediu din Str. Principatele Unite nr. 48, Bucuresti, o cladire cu trei etaje, in care se va desfasura atat activitatea de call-center, cat si primirea clientilor care doresc sa achite la sediu.

Despre SC Vola.ro Student Adventure SRL

Vola.ro este cea mai mare agentie de turism online din Romania, avand o dinamica exploziva. Vola.ro deserveste persoane fizice sau companii cu servicii complete de turism: bilete de avion de linie si low-cost, rezervari hoteluri, pachete de vacanta, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car. Mai mult pe www.vola.ro si pe pagina de facebook http://www.facebook.com/bileteavion.