ArtBulevard

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Artmusic&Film, Primaria Municipiului Bucursti, Artisan Nature

ArtBulevard

Vă aduceţi aminte de fotograful care vă spunea din spatele aparatului „Zâmbiţi, vă rog!”, în parc, la şosea sau la un colţ de străduţă primitoare? Vă aduceţi aminte de decorul fistichiu pe care îl plimba cu el, ca sa vă trimită în altă lume printr-o fotografie, fie într-un decor somptuos aristocratic, fie în ţări tropicale sau poate printre inimioare ?

Noi o să vă reamintim aceste momente delicioase ale vieţii simple surpinsă într-o fotografie. De miercuri, 16 Septembrie şi până Vineri, 18 Septembrie 2009, în cadrul festivalului Art Boulevard, ne găsiţi pe strada Şelari vă asteptăm să priviţi cu optimism spre camera foto.Artistul bucureştean, independent, Cristian Seuşan va reorganiza fragmente din realitatea trecută, “tocmai folosită”, restaurând vizual o istorie recentă, surprinsă într-un colaj fotografic proiectat între două realităţi, una a trecutului şi alta a prezentului, într-o combinaţie artistică a noului cu vechiul.

Tot el şi cei care i se alătură în joc, vor proiecta în stradă pentru voi un montaj infrarealist destinat amintirilor, în cadrul atelierului foto, realizat la faţa locului şi documentat permanent. Personajele scenelor infrarealiste vor fi chiar oamenii de pe stradă, fotografiaţi pe un background care surprinde oraşul prin simboluri urbane de ieri şi de azi, în perpetuă schimbare şi evoluţie estetică, în viziunea artistului, un contrast între teatral şi firesc.

Cei care vor să participe, vor fi invitaţi să aleagă dintr-o ladă, pe care le-o vom pune la dispoziţie, diverse accesorii vestimentare folosite în trecut, cât şi în prezent. Alegerea vă aparţine, pentru a fi nostalgici sau ancoraţi în prezent! Tot voi puteţi alege să vă deghizaţi, în joacă sau în serios, sau să fiţi, pur şi simplu, cei din fiecare zi şi veţi primi şi o fotografie amintire.

Pe vremuri fotografii ieşeau pe stradă să facă fotografii trecătorilor. De multe ori încropeau background-uri, destul de sentimentale, idilice, care să rupă legăturile celor fotografiaţi cu realitatea cotidiană sau pur şi simplu să-i plaseze într-un altă realitate improvizată. Noi ieșim în stradă pentru a aduce în prezent plăcerea firească a oamenilor de a zâmbi, când fotograful declanşează aparatul.Ieşiţi din rutină, priviţi Bucureştiul altfel, alături de noi!

Cristian Seusan ( 0726.858.736)

Despre SC WATER MADE SRL

Petrecere anii 20- Club/Bar Deja Fu Blevardul Ferdinand nr 53-55
Taxa 20 lei/persoana(o bautura inclusa).

Participare: Intrare libera