15 motive sa-ti petreci luna de miere in Nepal

BUCURESTI - 5 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Social

Dupa ce ati ales invitatii nunta, marturii de nunta, seturi de nunta si toate celelalte detalii necesare, puteti trece la planificarea lunii de miere.

Am creat o lista cu 15 motive sa-ti petreci o luna de miere inedita in Nepal, vechiul regat din Himalaya.

Asadar, porniti intr-o calatorie initiatica pe Acoperisul Lumii, in cautarea exotismului si a misticului pur asiatic.Interzis vizitatorilor straini pana in 1951, Nepalul ramane un tinut izolat in sudul Asiei si cea mai tanara republica din lume.

 

            Dupa ce ati ales invitatii nunta, marturii de nunta, seturi de nunta si toate celelalte detalii necesare, puteti trece la planificarea lunii de miere.

            Am creat o lista cu 15 motive sa-ti petreci o luna de miere inedita in Nepal, vechiul regat din Himalaya.

   Asadar, porniti intr-o calatorie initiatica pe Acoperisul Lumii, in cautarea exotismului si a misticului pur asiatic.Interzis vizitatorilor straini pana in 1951, Nepalul ramane un tinut izolat in sudul Asiei si cea mai tanara republica din lume.Lantul Himalaya ocupa aproape intreaga suprafata a tarii si isi inalta fruntea spre cer prin opt dintre cei mai inalti zece munti din lume, inclusiv cel mai inalt varf, Everest.Numele celui mai inalt lant muntos din lume a rezultat din imbinarea a doua cuvinte sanscrite: hima (zapada) si alaya (casa).

  El ocupa 80% din suprafata Nepalului, ceea ce face ca acest tinut sa fie o Mecca pentru alpinisti.Serpuind printre masivele impresionante, valea Kathmandu e inima si sufletul culturii nepaleze, iar meritul Himalayei este acela de-ai fi aparat mostenirea celor trei mari orase: Kathmandu, Patan si Bhaktapur. Altitudinea la care se afla acestea (cca. 1300 de metri) i-a descurajat ani la randul pe toti cei care ar fi dorit sa le perturbe viata linistita a vechilor lacasuri de cult, a impunatoarelor palate, dar si a satelor mici ale serpasilor, construite in terase.

   In rest, Nepalul e mai mult un tinut salbatic, fara sosele, cu trasee pedestre, aceleasi vechi rute comerciale care duc spre Tibet si China.Totusi, fostul regat atrage anual milioane de vizitatori si pelerini, aflati in cautare de purificare spirituala si experiente culturale inedite.In preajma templelor vei intalni sadhu imbracati colorat, veneratori a lui Shiva si ai lui Hanuman, Zeul-Maimuta.

   O destinatie atipica asa cum este Nepalul nu va va primi cu distractii clasice, zgomotoase si atat de firesti contemporanului.Natura insa pune la bataie ce are ea mai bun: versanti abrupti, rauri repezi si jungle dese, numai bune pentru pasionatii de alpinism, drumetii, ciclism montan, rafting si safari.Puteti explora magnificul tinut si din zbor, facand un tur deasupra Parcului national Chitwan cu un avion ultrausor, cu parapanta ori cu balonul cu aer cald.

  Vizitati Kathmandu (capitala), Paran si Bhaktapur, care se mandresc cu palate mari si impunatoare (palatul regal Hanuman Dhoka, casa Zeitei Vii Kumari Bahal). Aici, stradutele pline de larma va conduc spre vechile lacase de cult (templele Kasthamandap, Kumari, Bhairav, Krishna si Swayambhunath), care doar printr-o minune au supravietuit cutremurelor.

  „Ochii lui Buddha” te vor urmari peste tot, privind de la inaltimea cupolelor stupelor, tulburate cand si cand de obraznicele maimute.Nu te impacienta, maimutele iau adesea cu asalt templele budiste, iar localnicii cred ca prezenta lor are semnificatie divina.

  Credinta, insa, nu exclude spiritul comercial, astfel ca magazinele cu suveniruri prospera in zona templelor. Aceeasi agitatie o veti gasi si in piete, unde la mare cautare sunt tesaturile din casmir, covoarele, statuetele traditionale si mandalele („cercurile magice”) cu motive hinduse si budiste. Tesaturile din casmir si covoarele traditionale sunt cele mai cautate marfuri nepaleze.

            Vizitati site-ul Creatorilor de invitatii pentru  toate alegerile mai mici pe care le aveti de facut pentru a avea o nunta de vis: invitatii nunta, marturii de nunta, seturi de nunta si multe altele. Lasati-va inspirati de colectiile noastre felurite.