15 motive sa-ti petreci luna de miere in Philadelphia

BUCURESTI - 10 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Social

Dupa ce ati ales plicuri nunta si invitatii nunta personalizate dintre numeroase invitatii de nunta impreuna cu toate acele detalii indispensabile, puteti trece la planuirea mult asteptatei luni de miere.

Am creat o lista cu 15 motive sa-ti petreci luna de miere in stil „city break” in orasul american Philadelphia.

 

            Dupa ce ati ales plicuri nunta si invitatii nunta personalizate dintre numeroase invitatii de nunta impreuna cu toate acele detalii indispensabile, puteti trece la planuirea mult asteptatei luni de miere.

            Am creat o lista cu 15 motive sa-ti petreci luna de miere in stil „city break” in orasul american Philadelphia.

Luati pulsul orasului in care s-a nascut democratia americana si descoperiti-i secretele pline de savoare multiculturala.Acesta este orasul care a dat startul modernizarii Americii. Aici au fost infiintate primul spital din SUA, prima scoala de medicina si prima farmacie, dar si prima scoala si muzeu de arta, prima posta, biblioteca si gradina zoologica.Un Babel al etniilor, zeci de fabrici de bumbac, sediul Monetariei Nationale si Liberty Bell.Aceasta este Philadelphia lui Benjamin Franklin si locul de nastere al Statelor Unite.Un loc al tolerantei si a libertatii religioase spre care se indreptau, ca spre un adevarat Taram al Fagaduintei, toti colonistii persecutati din celelalte parti ale Americii, la inceputul anilor 1700.Un ground zero al Revolutiei Industriale, a caror motoare au fost pornite de manufactura textilelor si de fabricile ce utilizau masinile cu aburi.Dupa 330 de ani de la fondarea sa de catre William Penn, Philadelphia a ramas cea mai vie fila de istorie americana, pastrand intacta memoria fauritorilor Declaratiei de Independenta si a Constitutiei Statelor Unite.Si, la fel ca in vremurile coloniale, orasul are o populatie extrem de variata. Peste 100 de cartiere multi-etnice dau o atmosfera vibranta urbei, de la efervescenta piata italiana, la festivalurile afro-americane si cluburile de jazz si pana la comunitatile Amish, care vand produse in Piata Reading Terminal.Poate tocmai de aceea, Philadelphia nu este orasul tipic american, extins pe verticala.

Doar centrul a permis constructia de zgarie-nori, in timp ce zona rezidentiala a pastrat multe din vechile case construite in stil englezesc (cu parter si etaj) sau pe model olandez (cu trepte la intrare).

Si inca o nota distinctiva a acestei metropole o reprezinta peretii pictati cu portrete, steaguri, graffiti ori scene biblice. Aparitia lor se datoreaza fostului primar Wilson Goode care, in perioada anilor ’80, cand numarul violentelor de strada a crescut ingrijorator, a pariat pe arta ca arma impotriva infractionalitatii. Practic, el a incurajat artistii sa picteze pe ziduri imagini care infatiseaza frumusetea sufletului uman. Nu stim daca rata criminalitatii a scazut sau nu, dar cert e ca orasul e decorat astazi cu 3.000 de astfel de desene.Alocati-va cel putin o zi pentru vizitarea centrului istoric, unde se afla grupate Liberty Bell, Independence Hall, unul dintre simbolurile Americii si locul unde, in 1776, a fost semnata Declaratia de Independenta a Statelor Unite, Parcul National Istoric al Independentei si Centrul Constitutiei.Liberty Bell a fost comandat la Londra pentru a celebra a 50-a aniversare a Constitutiei statului Pennsylvania, dar a crapat de la prima sa folosire, in 1702, din cauza cantitatii prea mari de cupru folosita la fabricarea lui. Dupa restaurare, a fost folosit pentru a aduna populatia la citirea Declaratiei de Independenta a SUA din 1776, cand a crapat iar. Americanii au considerat asta un semn si l-au botezat Clopotul libertatii.In alta zi puteti bifa si Monetaria Nationala, Muzeul de arta (cu o aripa dedicata sculptorului roman Constantin Brancusi), statuia lui Rocky Balboa, Betsy Rose House (atelierul in care a fost realizat primul steag american cu dungi si stele).Nu ratati nici Pizza Brain (primul muzeu al pizzei), Muzeul pentru copii Please Touch, Chinatown, Franklin Square si Washington Square.La toate acestea puteti ajunge cu ajutorul unui Hop-on-hop-off, un tur complet al orasului.

            Vizitati site-ul Creatorilor de invitatii pentru  toate alegerile mai mici pe care le aveti de facut pentru a avea o nunta memorabila: invitatii nunta personalizate alese dintre numeroase invitatii de nunta, plicuri nunta si multe altele. Lasati-va inspirati de colectiile noastre felurite.