Atentionari Legate De Instalarea Unei Usi De Garaj

BUCURESTI - 10 decembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Primul lucru ce trebuie facut inainte de instalarea unei usi -de-garaj/" title="usi de garaj">usi de garaj este sa identificati care este modelul usii pe care ati cumparat-o si sa ii cautati manualul de instalare pe Internet, pe site-ul producatorului usii.

Atentionari Legate De Instalarea Unei Usi De Garaj

Primul lucru ce trebuie facut inainte de instalarea unei usi de garaj este sa identificati care este modelul usii pe care ati cumparat-o si sa ii cautati manualul de instalare pe Internet, pe site-ul producatorului usii. In general, usile se vand impreuna cu un manual de instalare, insa nu toate beneficiaza de acest lucru, de aceea este important sa stiti ca puteti avea acces la manualul de instalare a unei usi de garaj si pe Internet.

Daca aveti posibilitatea, va recomandam sa printati acel manual pentru a va fi mai usor atunci cand veti urma pasii necesari instalarii usii. Tineti-va toate uneltele la indemana si procedati la instalarea usii numai dupa ce ati citit de mai multe ori manualul de instalare.

 

Ceea ce apare colorat cu o anumita culoare in manualul de instalare apare si in realitate la usa dumneavoastra. De exemplu, anumite suruburi sunt special galbene sau albastre, tocmai pentru a fi mai usor identificate de catre utilizator, in cazul in care el insusi este persoana monteaza usa de garaj.

 

O alta atentionare ce trebuie facuta se refera la arcurile usii. O usa prezinta arcuri de extensie sau de torsiune, care reduc mult din greutatea usii cand aceasta este instalata. Totusi, pana la a fi instalata, usa trebuie ridicata si mentinuta pe pozitie pana cand se prinde de arcurile care o vor face sa se deschida, respectiv inchida, cand va dori utilizatorul. Indiferent de tipul de arcuri folosite, usa trebuie sa se blocheze pe pozitie cu ajutorul unor clesti sau cleme. Este bine si daca persoana care incearca sa instaleze usa este ajutata de inca cineva; clestii pot fi intr-adevar de ajutor, insa nu atat de mult ca o alta persoana care sa tina usa pe pozitie.

Daca usa a fost instalata pe arcuri si s-a constatat o neregula la instalare, tensiunea in arcuri trebuie eliminata si abia apoi se poate lucra la usa. Orice operatiune efectuata in timp ce usa este sustinuta de arcurile de torsiune sau extensie se poate termina intr-un mod nefericit daca arcurile respective sunt contrabalansate. Arcurile de extensie se pot bloca de exemplu prin mentinerea usii la pozitia cea mai inalta; usa se poate bloca prin folosirea unor clesti.

 

In pachetul ce contine usa de garaj se gasesc si cateva abtibilduri ce trebuie puse din loc in loc pe usa pentru a ii atentiona pe cei care vin in contact cu usa de pericolele folosirii ei atunci cand nu esti instruit cum sa folosesti o usa de garaj. Aceste abtibilduri au rolul de a tine copiii la distanta, ca si musafirii, care pot incerca sa vada cum va functioneaza usa, fara a va intreba mai intai daca le permiteti sa faca acest lucru, sau fara sa va intrebe cum trebuie sa deschida/inchida usa.

 

Atunci cand urmeaza sa instalati o usa de garaj, folositi manusi speciale cu care sa tineti usa. Aceste manusi vor impiedica usa sa va alunece printre degete, si va vor proteja si degetele de eventualele bucati de metal sau PVC mai ascutite.

Pentru usi garaj Scharx mai multe pe site-urile noastre