Avantajele Automatizarilor De Porti Culisante

BUCURESTI - 25 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Aceste sisteme de automatizari porti culisante prezinta un numar semnificativ de avantaje, iar in acest articol dorim sa le prezentam pe cele mai importante dintre ele.

Aceste sisteme de automatizari porti culisante prezinta un numar semnificativ de avantaje, iar in acest articol dorim sa le prezentam pe cele mai importante dintre ele. In functie de sistemul ales, acesta poate dispune de o functie inteligenta de detectare a persoanelor si a obiectelor, iar daca se detecteaza sistemul va opri automat deschiderea sau inchiderea portii, astfel ca riscul unui accident este destul de redus.

 

Un alt avantaj de care dispun unele sisteme este functia de programare automata a timpilor de lucru, in timp ce alte sistem poseda autodiagnostic cu o semnalizare luminoasa intermitenta. Aceste automatizari porti culisante sunt foarte sigure deoarece la unele modele accelerarea si incetinirea sunt reglabile, atat la inceputul manevrei cat si la sfarsitul acesteia, astfel ca nu exista nici un risc, sistemul functionand in conditii perfect sigure.

 

Simplitatea este o alta caracteristica pe care trebuie sa o mentionam, atat in ceea ce priveste montarea sistemului, cat si mentenanta necesara. Mai mult decat atat, aceste sisteme sunt si foarte rapide dat fiind faptul ca accesul este facil si deschiderea / inchiderea portii se realizeaza in cateva secunde.

 

Un alt avantaj al unor sisteme de automatizari porti culisante il reprezinta recunoasterea automata a lungimii portii, in timp ce motorul are unitate de comanda incorporata, astfel ca dimensiunile sunt mai mici, ocupand mai putin spatiu. Utilizatorul are posibilitatea de a face diverse programari in functie de particularitatea portii, cum ar fi reglajul vitezei, a timpului de repaus sau a fortei. La cele mai multe din modele se pot asa acele fotocelule ce impedica inchiderea accidentala a portii peste o persoana sau un autoturism. In functie de sistemul ales, acesta poate memora cateva zeci sau chiar peste o suta de telecomenzi.

 

Pentru a putea beneficia de toate aceste avantaje, este foarte important ca sistemul sa fie ales in functie de greutatea portilor. A se evita cumpararea unuia care este solicitat in proportie de 100% deoarece o astfel de suprasolicitare scurteaza durata de viata a produsului. Un procentaj optim in acest sens este in jur de 80%. De asemenea, alegerea sistemului se face si in functie de frecventa in utilizare a portilor.

 

In general, alimentarea se face la 230V, iar puterea absorbita este in jur de 150 W. Greutatea unui astfel de sistem este de aproximativ 10 - 12 kg, iar temperatura de lucru se situeaza intre - 20 grade Celsius si +50 grade Celsius. Bineinteles, aceste cifre variaza intr-o oarecare masura in functie de sistemul de automatizari porti culisante ales.

Despre Kondor Invest

Mai multe pe site-urile noastre

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scharx-srl/avantajele-automatizarilor-de-porti-culisante