Cainii Westie in cifre

BUCURESTI - 14 martie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Social

Westie canisa bucuresti, catei si pui westie de vanzare. Canisa westie Voivodina creste si promoveaza rasa highland white terrier.

 

Cainele Westie este raspandit atat pe continentul american, cat si pe cel european, fiind o rasa foarte populara printre femei si familii cu copiii. Cunoscut sub numele de dracusorul alb, el reprezinta o curiozitate pentru oameni, mai ales pentru ca obisnuia sa fie caine de vanatoare in secolul XVI. In cele ce urmeaza, vor fi prezentate cateva informatii numerice despre acesti caini atat de draguti.

Femela din aceasta rasa are la un cuib de obicei intre 3 si 6 pui, masurand o greutate medie de 6 kg, in timp ce masculul poate ajunge chiar la 10 kg. Din punctul de vedere al inaltimii, masculii masoara intre 25 si 30 de cm, in timp ce femelele pot ajunge la 28 de cm inaltime. Codita este de obicei de lungimea medie spre scurta, de aproximativ 5 cm, ca fel ca stratul superior al mantalei, cu rol de protectie impotriva frigului. Stratul inferior de blanita protejeaza impotriva muscaturii altor animale.

Pentru prima oara recunoscut de American Kennel Club in 1908, cainele Westie are o isotrie de 1500 de ani in slujba omului, pe cand era folosit la vanatoarea de bursuci sau vulpi. Numit initial Terrier Scotian, imediat s-a  evidentiat prin comportamentul diferit, mai sociabil, si trasaturile fizice specifice ale acestei rase, astfel ca in 1909, s-a trecut de la numele de Roseneath Terrier la numele actual de West Terrier, prescurtat Westie.

La momentul actual, acesti caini sunt foarte raspanditi pe teritoriul Marii Britanii, fiind inscrisi la Kennel Club 5,361 de catelusi. Acest numar este foarte mic fata de numarul de inregistrat in 2001, cand ei numarau 11,019 catelusi in Marea Britanie. Pozitionata pe locul al treilea in topul celor mai populare rase de caini in UK, aceasta rasa de Terrier este foarte apreciata gratie entuziasmului energic si loialitatii fata de familie. In America de Nord,  aceasta rasa a ocupat mult timp pozita 30 in lista celor mai iubiti caini, insa in ultimul timp a ajuns in top trei, poate gratie mediatizarii si introducerii sale in cultura pop, prin transformarea imaginii sale in logo-ul brandului de moda Juicy Couture.

La final, inteligenta si agilitatea sa, specifice unui caine de vanatoare agil, il pozitioneaza pe cainele Westie pe locul 47 in lista celor mai inteligente rase de caini.