Carti vechi, carti extraordinare

BUCURESTI - 19 octombrie 2012

Comunicat tip General in Afaceri

Am citit de foarte multe ori o carte frumoasa care a avut un impact emotional puternic asupra noastra.

Carti vechi, carti extraordinare

Ne place felul in care este scrisa povestea si cum evolueaza personajele si atunci ne decidem sa nu ne despartim de ele. Le iubim si vrem sa le pastram pentru totdeauna.

 

 Partile unei carti sunt citite atata timp cat sunt la indemana. Dar daca se gasesc in raftul bibliotecii, acolo unde sunt zeci de alte carti la fel de frumoase, devine o alta poveste. O vedem din cand in cand, dar foarte rar o luam sa o deschidem si sa o citim. Dupa un timp se prafuieste iar paginile se ingalbenesc Dar nu ne pasa, pentru ca placerea pe care ne-a oferit-o candva, ne-a facut sa o indragim pe vecie asadar, chiar daca nu este citita, este iubita si respectata.

 

Multor oameni le place sa ia cu ei cartile favorite oriunde s-ar duce. Acestea devin parte a existentei lor si adesea, le si consulta. Cartile foarte rar se arunca, raman pe rafturi pentru totdeauna, apoi pot fi mostenite.

Despre mostenirea unei stive de carti trebuie sa fi fost extraordinar pentru bunicul, insa dvs nu simtiti la fel, asa ca va ganditi sa le triati si sa scapati de ele. Acest lucru se intampla des astfel ca o carte minunata cu inscriptii frumoase este aruncata in spatele raftului.

Anticariatele sunt cele mai bune locuri din care poti cumpara carti, nu numai ca le puteti gasi la niste preturi incredibil de mici, dar puteti gasi si carti foarte vechi, unele mai vechi chiar de 50 de ani. Iar inscriptiile frumoase de pe aceste carti fac sa merite sa fie cumparate. Adesea oamenii scriu pe ele data la care au fost cumparate sau primite. Imi place foarte mult ideea ca o carte a fost citita si pastrata de cineva atatia ani si, dupa alti multi ani de calatorii a ajuns la mine, sa ma invete si sa ma delecteze pe mine. Nu-i asa ca e extraordinar ? Cartile sunt singurii profesori, ale caror abilitati de a preda nu se inrautatesc niciodata, in ciuda anilor.Vinzi carti vechi adauga aici

Mi-am facut obiceiul sa datez cartile si uneori fac mici inscrieri pe ele, in cazul in care le fac cadou cuiva. Asa incat, dupa multi ani, atunci cand cartile vor ajunge la altcineva, ele vor spune povestea care odata mi-a fost atat de draga Cauti Antichitari? http://www.tocmeli.ro/oferta/antichitati