Clasic versus modern

BUCURESTI - 1 iulie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Astazi exista o varietate foarte larga de stiluri de amenajare, iar alegerea unuia care sa ti se potriveasca si sa te defineasca este una foarte dificila. Doua dintre cele mai solicitate stiluri sunt: modern si clasic

Astazi exista o varietate foarte larga de stiluri de amenajare, iar alegerea unuia care sa ti se potriveasca si sa te defineasca este una foarte dificila. Doua dintre cele mai solicitate stiluri sunt: modern si clasic. Exista persoane care si-au transformat caminele in adevarate spatii cu inspiratie SF, altele care au ales produse de ultima ora: tamplaria PVC, LCD-uri imense, bucatarii inteligente, rulouri exterioare, dar exista si persoane care tanjesc dupa epoci apuse.

Acestea din urma au adoptat un alt stil de amenajare in care predomina lemnul masiv, obiectele de arta, catifeaua, matasea si candelabre uriase. De regula stilul clasic este adoptat, si asa si trebuie sa fie, de persoanele care beneficiaza de case cu suprafete generoase, dar si cu inaltimi mari. Acesta presupune un mobilier somptuos realizat din lemn masiv cu aspect invechit care poarta cu el aerul de alta data.

Lumina este oferita de candelabre uriase si incarcate care atarna din tavanul inalt, iar perdelele si draperiile grena de catifea legate cu ciucuri mari aurii sunt cele care ofera intimitate interiorului. De asemenea, salile spatioase sunt incarcate de tablouri si accesorii scumpe, din epoci apuse, iar coloanele si tesaturile pretioase sunt omniprezente.

Stilul modern, insa, poate fi creat atat in spatii mari: case de vacante, vile, cat si in apartamente de bloc. De regula mobilierul nu este foarte pretentios, fiind format in linii drepte, geometrice fara niciun fel de ornamente. Aparatura de ultima generatie este ”must have” al acestui stil, iar ferestrele, de cele mai multe ori, sunt decorate doar cu ajutorul roletelor, jaluzelelor sau al rulourilor exterioare.

Indiferent de stilul de amenajare pe care il vei alege este important sa creezi o legatura intre stilul arhitectural al locuintei. Ofera o imagine de ansamblu omogena.

Stilul de amenajare clasic este cu mult mai costisitor decat cel modern, dat fiind faptul ca acesta necesita mobilier masiv, tesaturi si materiale luxoase, dar si obiecte de arta care nu ar trebui sa lipseasca din niciun decor clasic care se respecta.

Desigur ca exista posibilitatea de a crea un nou stil, propriu, in care sa imbini elementele moderne cu cele clasice, insa necesita multa imaginatie, inspiratie si atentie la fiecare detaliu. Poti crea o casa moderna la exterior, in care sa se regaseasca usile metalice, tamplaria PVC, rulourile exterioare si clasica la interior unde sa predomine bunul gust al artei. 

Vezi mai multe pe : http://www.scharx.ro/

Despre Kondor Invest

Vezi mai multe pe site-urile noastre