Componentele unui rulou exterior electric

BUCURESTI - 3 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Piata de rulouri exterioare este deocamdata tanara in Romania si apar zilnic multe intrebari despre ele, mai ales de la persoanele care cocheteaza cu ideea de a le achizitiona. Multe dintre aceste intrebari fac referire la partile componente ale ruloului si la modul lui de functionare, mai ales ca are un aspect foarte asemanator cu oblonul clasic de lemn.

Piata de rulouri exterioare este deocamdata tanara in Romania si apar zilnic multe intrebari despre ele, mai ales de la persoanele care cocheteaza cu ideea de a le achizitiona. Multe dintre aceste intrebari fac referire la partile componente ale ruloului si la modul lui de functionare, mai ales ca are un aspect foarte asemanator cu oblonul clasic de lemn. Mecanismul nu este foarte diferit de cel al obloanelor, rulourile fiind actionate prin snur sau manivela, dar si prin telecomanda, in cazul variantei electrice.
Fiecare componenta a ruloului exterior are o denumire specifica, care sugereaza si rolul pe care il joaca in mecanismul de functionare. In primul rand, sistemul de operare releva modul in care poate fi actionat. Dupa cum a mai fost mentionat, acesta poate fi de doua feluri: manual sau electric. Sistemul de operare manual se bazeaza pe actionarea unui snur sau a unei manivele, pentru a ridica sau cobori ruloul, in timp ce sistemul de operare electric se bazeaza pe un intrerupator localizat langa rulou sau pe telecomanda, ce ofera utilizatorului un plus de confort.
Ruloul exterior este format dintr-un covor de lamele legate intre ele, confectionate din diferite materiale. Cele mai uzuale sunt cele din PVC si cele din aluminiu, captusite cu un strat de spuma poliuretanica, dar mai exista si rulourile din lemn, mai greu accesibile pe piata. Cand covorul de lamele este rulat, acesta se afla in caseta de depozitare, ce are rol de protectie impotriva conditiilor vitrege de vreme. Aceasta caseta este de obicei fabricata din aluminiu extrudat, pentru a prezenta o rezistenta mai ridicata. Ruloul efectiv este format din aceste lamele, dar si din niste componente laterale, care ii permit glisarea pe sinele de ghidaj aplicate pe perete, pe tamplarie sau in glaful interior al ferestrei.Covorul de lamele prezinta o bara orizontala inferioara, cu rol de stabilizator impotriva vantului si furtunilor. In acest fel, ruloul este pastrat la locul sau si nu se afla in pericolul de a fi smuls de curentii puternici de aer.
In cazul in care aceste rulouri exterioare sunt actionate electric, ele au in componenta si un motor. El este conectat la curent electric, insa ruloul poate functiona si pe baza de baterii, in cazul in care apar pene de curent, datorate furtunilor cu descarcari electrice.
Componentele enumerate mai sus sunt partile care intra in alcatuirea unor rulouri exterioare si care contribuie la functionarea lor.

Despre Kondor Invest

Vezi mai multe pe site-urile noastre

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scharx-srl/componentele-unui-rulou-exterior-electric