Cum Sa Vopsiti O Copertina De PVC

BUCURESTI - 13 decembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Copertinele de PVC sunt selectate de multi pentru ca ofera protectie impotriva razelor solare, a ploii si a vantului, pentru ca rezista foarte bine in timp, se curata foarte usor, si sunt ieftine, spre desoebire de copertinele ce au o structura 100% metalica.

Cum Sa Vopsiti O Copertina De PVC

Copertinele de PVC sunt selectate de multi pentru ca ofera protectie impotriva razelor solare, a ploii si a vantului, pentru ca rezista foarte bine in timp, se curata foarte usor, si sunt ieftine, spre desoebire de copertinele ce au o structura 100% metalica.

 

PVC-ul insa poate fi destul de usor atacat de razele soarelui sau de ploaie, in sensul ca in timp culoarea sa poate disparea, ceea ce va crea impresia unei copertine fade. Din fericire, copertinele de PVC se pot vopsi foarte usor, vopselele create pentru suprafete de PVC fiind chiar mai populare decat cele pentru suprafete metalice. Oricine isi poate revitaliza copertinele prin aplicarea unui strat de vopsea.

 

Cand vine vorba de PVC, exista 2 modalitati care pot fi luate in considerare in privinta vopsirii. Exista vopsele speciale pentru suprafetele de vinil, care se aplica exact ca o vopsea pentru lemn sau metal, si care sunt destul de ieftine, dar si vopsele ce se aplica sub forma de spray si care sunt folosite pentru suprafete foarte mici, unde o pensula nu este potrivita.

 

Structura unei copertine se poate da jos foarte greu din momentul in care a fost instalata pe bloc sau pe casa, insa nu si acelasi lucru se poate spune despre materialul textil care apara efectiv ferestrele sau usile de soare, ploaie si vant. Ei bine, inainte de a vopsi o copertina , trebuie sa aveti grija ca acea copertina este curata. Curatarea unei copertine se realizeaza prin spalare. Acesta se poate spala chiar la fata locului, fara a fi necesara detasarea sa de pe structura copertinei, sau intr-o camera special amenajata pentru a spala materialul respectiv, cel mai adesea in baie sau direct afara in curte, cu dusul. Insa vopsirea unei copertine nu se realizeaza decat cand materialul acesteia este dat jos de pe structura copertinei. Acest lucru este necesar deoarece exista anumite colturi ale materialului care nu vor putea fi bine vopsite decat daca acea copertina va fi data jos. In plus, materialul copertinei se va usca mult mai bine dupa vopsire numai daca va fi intins corespunzator. Daca va fi lasat in starea in care este in mod normal, se va usca mai greu, vopseaua riscand chiar sa fie distrusa de ploaie, in cazul in care va ploua.

 

Recomandarea specialistilor este sa cumparati o cutie de vopsea pentru viniluri si apoi un spray cu care sa vopsiti partile cele mai mici ale copertinei, acolo unde o pensula nu este eficienta. Cand vopsiti o copertina de PVC nu uitati sa va puneti o masca la nas, in special atunci cand dati cu sprayul respectiv. De asemenea, nu lasati copiii sa stea in apropierea dumneavoastra, pentru ca pot respira acele substante chimice continute de vopsea, care nu fac bine sistemului respirator. Dupa vopsire, lasati copertina sa se usuce timp de 24 ore. Incercati pe cat posibil sa o plasati undeva unde mirosul sau puternic sa nu deranjeze. Daca o tineti pe balcon, inchideti toate geamurile care fac legatura cu balconul si eventual si celelalte geamuri ale locuintei, pentru ca un miros de vopsea se poate raspandi cu usurinta in aer.

Copertine Kondor si copertine Scharx pe site-urile noastre

Despre Kondor Invest

Vezi mai multe pe site-urile noastre