Training Schuman: Achizitii Publice pentru Mediul Privat si Sectorul Public

Locul desfasurarii: Hotel Triumf

Organizator: Schuman Consulting

Training Schuman: Achizitii Publice pentru Mediul Privat si Sectorul Public

Bucuresti, 5 – 6 iunie 2008, orele 9 – 16.

Sunteti o institutie publica si aveti probleme cu intelegerea cadrului legislativ al achizitiilor publice?
Doriti sa accesati fondurile europene dar nu cunoasteti procedurile de achizitii publice?
Sunteti o firma si doriti sa obtineti un contract cu o institutie publica?

Schuman Consulting va invita sa participati la cursul intensiv Achizitii publice pentru mediul public si privat, care va clarifica toate aspectele sistemului de achizitii publice din Romania. Va vom arata cum sa navigati cadrul legislativ stufos si ambiguu, va vom explica regulile jocului si cum procedurile institutionale pot fi folosite in favoarea Dumneavoastra. Va vom arata cum se elaboreaza documentatie de atribuire a contractelor de achizitii publice si cum puteti contesta o decizie care nu va este favorabila.


Cui se adreseaza acest curs?

• Firmelor, ONG-urilor, administratiei publice locale si centrale care intentioneaza sa acceseze fondurile UE in perioada 2007 – 2013.
• Persoanelor fizice interesate de posibilitatile de finantare din fondurile structurale
• Intreprinderilor care doresc sa obtina contracte cu statul.

De ce e am ales sa organizam un curs de achizitii publice?

• Pentru ca majoritatea clientilor nostri au probleme cu intelegerea sistemului de achizitii publice din Romania
• Pentru ca avem un cadrul legal ambiguu, stufos, si greu de inteles
• Pentru ca orice greseala sau confuzie in cadrul procedurilor de achizitii publice poate duce la pierderea unor bani, afectand Institutia Dvs.

Importanta sistemului de achizitii publice pentru clientii nostri

• Beneficiarii de fonduri UE sunt obligati sa respecte procedurile de achizitii publice, chiar daca sunt firme private. Toate cheltuielile din cadrul proiectului cofinantat de fonduri UE trebuie facute conform regulilor de achizitii publice: achizitia de produse, servicii, contractarea de lucrari. Aceasta cerinta se aplica tuturor beneficiarilor, iar nerespectarea ei poate duce la pierderea finantarii nerambursabile.

• Firmele care doresc sa obtina contracte cu statul trebuie sa stie ca sectorul public ofera numeroase oportunitati de crestere pentru mediul privat, care pot fi valorificate numai daca se cunosc foarte bine regulile de cheltuire a banilor publici.


Ce veti obtine la finalul cursului

• Un pachet complet de cunostinte despre sistemul de achizitii publice:
o Notiuni aprofundate privind cadrul legal
o Intelegere a modului de realizare a documentatiei: scrierea de oferte, redactarea unui caiet de sarcini
o Cunoasterea in detaliu a pasilor de urmat pentru a atribui un contract sau pentru a castiga o licitatie
• Raspunsuri la intrebarile Dvs. despre achizitiile publice si consiliere personalizata
• Posibilitatea de a cunoaste specialisti cu vasta experienta in domeniu
• Sansa de a intra intr-o retea a persoanelor interesate de sistemul achizitiilor publice in Romania


Echipa de traineri

Acest curs va fi sustinut de 2 traineri cu experienta, atat practica cat si teoretica, a sistemului de achizitii publice.

Trainerii nostri imbina experienta practica in consultanta pe domeniul achizitiilor achizitiilor, cu o bogata experienta didactica in cursuri de formare in domeniu, realizate atat in domeniul privat, cat si in cadrul unor colaborari cu Institutu National de Administratie si Academia de Studii Economice.

Pentru mai multe detalii, vizitati-ne la www.schuman.ro


Schuman Consulting
021 222 33 65
0744 305 594

Despre SCHUMAN CONSULTING

Schuman Consulting este o firmă specializată în conceperea şi implementarea proiectelor finanţate de fondurile structurale şi de coeziune alocate de Uniunea Europeană pentru România.

Am luat fiinţă în 2008, din iniţiativa unui grup de profesionişti cu experienţă în managementul proiectelor de dezvoltare. Echipa noastră este formată din experţi consultanţi şi traineri pe fonduri structurale, specialişti în proiecte de dezvoltare internaţională şi profesionişti din domeniul dezvoltării durabile.

Expertiza echipei noastre se reflectă în rezultatele obţinute de asociaţii Schuman. Vorbim aici despre participarea la elaborarea de proiecte de dezvoltare în SUA şi Europa de Vest, de colaborări de succes alături de Comisia Europeană, sau de programe dezvoltate în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Experienţa internaţională ne permite să lucrăm la cele mai înalte standarde de excelenţă profesională.

Cunoaştem în detaliu cadrul instituţional şi principiile operaţionale ale instituţiilor europene, precum şi ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale din România. Suntem la curent cu ultimele noutăţi în cadrul legislativ şi instituţional, şi ne aflăm în permanent contact cu instituţiile publice abilitate cu gestionarea fondurilor UE.

Participare: Intrare libera