-
Rediu - 3 martie 2023
Pentru adoptarea unor strategii de predare interactivă, o mai bună practică e educației în contextul „verde” și dezvoltarea competențelor de utilizare a noilor tehnologii și metode ce permit gândirea critică, luarea deciziilor participative și învățarea bazată pe valori, un grup de patru cadre didactice de la Școala Gimnazială Rediu, comuna Rediu, județul Iași, a participat în perioada 20-24 februarie 2023 la cursul oferit de organizația parteneră L.E.A.R.N Institute în Chantilly (Paris-Franța).
Acesta a oferit o imagine de ansamblu asupra conceptului de clasă inteligentă și prietenoasă cu mediul la toate nivelurile de învățământ, integrând politicile europene ESD pentru o Educație Durabilă și care prioritizează Protejarea Mediului înconjurător.
comunicatul de presa
-
Rediu - 30 decembrie 2022
În perioada ianuarie 2021 - decembrie 2022 Școala Gimnazială Rediu (Comuna Rediu, Județul Iași) a fost beneficiara unui proiect european intitulat "Doping Roadblock Game In Sport - Augmented Reality" / "DORGIS-AR" (nr. de ref. 622138-EPP-1-2020-1-RO-SPO-SCP) co-finanțat de Comisia Europeană în cadrul acțiunii Parteneriate de Colaborare a programului Erasmus+ Sport 2014-2020.
Proiectul “DORGIS-AR” și-a propus să prevină sau să combată dopajul în mediile sportive de performanță și recreative, să informeze, să educe și să determine sportivii juniori (de 9 - 16 ani) a evita consumul de alimente nesănătoase, de medicamente sau substanțe interzise care le pot pune în pericol sănătatea prin afectarea integrității fizice și/sau psihice.
În acest parteneriat au fost incluse instituții și asociații sportive din România, Croația, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia și Spania. "Jocul DORGIS" a fost elaborat de profesori, antrenori, cercetători aparținând acestor organizații europene.
comunicatul de presa
-
Iasi - 29 decembrie 2022
Vineri, 4 noiembrie 2022, la Hotelul Ramada Iași (sala Napoli) a avut loc Evenimentul de Multiplicare din cadrul proiectului Erasmus+ Sport „Doping Roadblock Game In Sport - Augmented Reality”// DORGIS-AR (nr. de referință 622138-EPP-1-2020-1-RO-SPO-SCP) desfășurat în instituția noastră în perioada ianuarie 2021-decembrie 2022.
Evenimentul s-a adresat profesorilor de educație fizică și sport, antrenorilor echipelor de juniori, sportivilor juniori, părinților și tutorilor legali ai acestora, factorilor de decizie din organizațiile și instituțiile sportive și de învățământ, precum și publicului larg interesat.
comunicatul de presa
-
Rediu - 19 decembrie 2022
In cadrul etapei - pilot a proiectului Erasmus+ Sport ' DORGIS-AR ', elevii si sportivii juniori sunt invitati sa testeze gratuit aplicatia mobila "JOCUL DORGIS-AR" (pe dispozitive Android si iOS) sub coordonarea unui profesor / antrenor. Aplicatia a fost conceputa si realizata de un consortiu format din 7 organizatii cu experienta in domeniul educational si sportiv (din Romania, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Polonia si Croatia), in cadrul unui proiect cofinantat de Comisia Europeana.
comunicatul de presa
-
Iasi - 8 iulie 2022
Joi, 7 iulie 2022, la Hotelul Unirea Iași, a avut loc a treia întâlnire transnațională de lucru la proiectul ERASMUS+ SPORT “ Doping Roadblock Game In Sport - Augmented Reality” ( DORGIS-AR )
(nr. de ref. 622138-EPP-1-2020-1-RO-SPO-SCP), co-finanțat de Comisia Europeană.
Proiectul “DORGIS-AR” își propune să combată sau să reducă dopajul în mediile sportive și recreative, să informeze, să educe și să determine sportivii juniori (de 9 - 16 ani) a evita consumul de alimente nesănătoase, medicamente sau substanțe interzise care le pot pune în pericol sănătatea prin afectarea integrității fizice și/sau psihice.
Acest proiect se desfășoară în perioada ianuarie 2021 – decembrie 2022 în organizațiile partenere din România, Croația, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia și Spania.
comunicatul de presa
-
Rediu - 1 iulie 2022
Bullyingul a fost și va rămâne un important subiect de dezbatere în organizațiile sportive și de învățământ preuniversitar, deoarece oamenii, în general, iar copiii, în mod special, pot oricând avea comportamente greșite față de semenii lor. Prin faptul că mai multe persoane se întâlnesc de multe ori și interacționează cu sau fără intenție în spațiile acestor organizații (săli / terenuri de sport, săli de clasă, pe holuri sau la vestiare etc.), efectele incidentelor de intimidare, discriminare, hărțuire, violență se pot agrava în timp.
Iată de ce am considerat necesară elaborarea unor instrumente atractive pentru copii și utile adulților pentru prevenirea și/sau combaterea bullyingului. Proiectul european „BULL.D.O.G.” cofinanțat de comisia europeană prin programul Erasmus+ Sport (acțiunea Parteneriate de Colaborare) a urmărit să vină în ajutorul profesorilor de educație fizică și sport și a antrenorilor echipelor de juniori pentru prevenirea și combaterea bullyingului la sportivii de 9-16 ani din România, Grecia, Italia, Irlanda, Portugalia și Slovacia.
comunicatul de presa