EVENIMENT DE MULTIPLICARE - PROIECT ERASMUS+ SPORT ”DORGIS-AR” (2021-2022)

Iasi - 29 decembrie 2022

Comunicat tip General in Sport, Institutii Publice

Vineri, 4 noiembrie 2022, la Hotelul Ramada Iași (sala Napoli) a avut loc Evenimentul de Multiplicare din cadrul proiectului Erasmus+ Sport „Doping Roadblock Game In Sport - Augmented Reality”// DORGIS-AR (nr. de referință 622138-EPP-1-2020-1-RO-SPO-SCP) desfășurat în instituția noastră în perioada ianuarie 2021-decembrie 2022.
Evenimentul s-a adresat profesorilor de educație fizică și sport, antrenorilor echipelor de juniori, sportivilor juniori, părinților și tutorilor legali ai acestora, factorilor de decizie din organizațiile și instituțiile sportive și de învățământ, precum și publicului larg interesat.

Întâlnirea a inclus prezentări și intervenții ale directorului instituției organizatoare: Școala Gimnazială Rediu, comuna Rediu, județul Iași (prof. Mihaela NISTOR), ale reprezentantului Inspectoratului Școlar Județean Iași (insp. Cristinel ȚÎRCĂ), ale coordonatorului și membrilor echipei de lucru la proiect și ale altor participanți, cu referire atât la proiectele europene Erasmus+ implementate sau aflate în derulare în instituția noastră, cât și cu referire la  produsele intelectuale ale proiectului ”DORGIS-AR”:

1. activități / jocuri anti-doping cu sportivii juniori;

2. aplicația mobilă „DORGIS-AR”;

3. platforma de e-learning tip MOODLE pentru profesori / antrenori și părinți ai sportivilor juniori.

De asemenea, în timpul dezbaterilor care au urmat, s-a reafirmat actualitatea tematicii și necesitatea intervenției factorilor de decizie în vederea prevenirii și combaterii dopajului și a promovării unei alimentații sănătoase de la vârste fragede, atât în sporturile de performanță, cât și în cel recreativ.

Despre proiectul ”DORGIS-AR”

Proiectul DORGIS este un proiect ERASMUS + SPORT 2020 care urmărește să elaboreze un joc anti-doping inovator, folosind tehnologia Realității Augmentate. Proiectul va face cunoscute riscurile dopajului și, în același timp, va promova etica sportivă și alimentația sănătoasă.

”Jocul DORGIS” se va desfășura în trei etape, utilizând:

     a) activități și jocuri anti-doping;

     b) o aplicație mobilă AR pentru dispozitive Android și iOS;

     c) module suport pe platforma de e-learning tip Moodle.

Parteneriatul include organizații din șapte state europene: România, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Polonia și Croația. Aplicația (tradusă în 8 limbi europene) va fi disponibilă gratuit în magazinele virtuale online ale dispozitivelor electronice cu sisteme de operare Android și IOS.

Informații suplimentare găsiți și pe site-ul oficial al proiectului: https://dorgisproject.eu.

Despre finanțator

Acțiunea „Parteneriate de Colaborare” din cadrul Programului Erasmus+ Sport al Comisiei Europene (perioada 2014-2021) oferă ocazia de a dezvolta, transfera și/sau pune în aplicare rezultate inovatoare și/sau de a participa la activități intensive de diseminare și exploatare a produselor existente și a celor noi sau a ideilor inovatoare în diferite domenii legate de sport și activitatea fizică. Informații suplimentare veți găsi pe site-ul oficial destinat programului Erasmus+ al Comisiei Europene: https://erasmus-plus.ec.europa.eu.

Despre Scoala Gimnaziala Rediu

Școala Gimnazială Rediu este o instituție publică de învățământ preuniversitar pentru copiii preșcolari și elevii de clase primare și de gimnaziu din Comuna Rediu, Județul Iași.
Din anul 2022 suntem implicați în proiecte educative europene, iar în anul 2009 o structură a instituției noastre a obținut titlul de Școală Europeană.
Din anul 2021 am obținut Acreditarea Erasmus pentru formarea continuă a personalului și a elevilor noștri în instituții din state europene.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scoala-gimnaziala-rediu1/eveniment-de-multiplicare-proiect-erasmus-sport-dorgis-ar-2021-2022