Proiectul Erasmus+ Sport BULL.D.O.G. - Eveniment de Multiplicare (nr.1)

Rediu - 3 iunie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sport, Institutii Publice

Vineri, 3 iunie 2022, de la orele 13.00, la Hotelul UNIREA Iași (sala VEGA, mezanin) va avea loc Evenimentul de Multiplicare din cadrul proiectului Erasmus+ Sport "BULL.D.O.G. - Bullying , Discrimination Overcome Game" (nr. de referință 613505-EPP-1-2019-1-RO-SPO-SCP), cofinanțat de Comisia Europeană - cu prezență fizică și/sau online pe platforma ZOOM.

Evenimentul se adresează profesorilor de educație fizică și sport, antrenorilor echipelor de juniori, tinerilor sportivi, părinților și tutorilor legali ai acestora, factorilor de decizie din organizațiile și instituțiile sportive și de învățământ, precum și publicului interesat.

Instituție organizatoare: Școala Gimnazială Rediu - comuna Rediu, județul Iași, România

Agenda întâlnirii include intervenții ale conducerii Școlii Gimnaziale Rediu, jud. Iași, ale coordonatorului și membrilor echipei de lucru la proiect, care vor prezenta instituția beneficiară, detalii despre proiectul Erasmus+ Sport „BULL.D.O.G.” și produsele intelectuale ale acestuia:
1. Aplicația mobilă „JOCUL BULLDOG”;
2. Activitățile anti-bullying cu sportivii juniori;
3. Platforma de e-Learning pentru profesori / antrenori și părinți ai sportivilor juniori.

Proiectul Erasmus+ Sport „BULL.D.O.G.” a urmărit prevenirea și combaterea bullying-ului, discriminării și intoleranței în sporturile de echipă ale juniorilor (9-13 ani), prin dezvoltarea unui joc anti-bullying inovativ ("Jocul BULLDOG"), utilizând tehnologia modernă și activități specifice pe terenul de sport conduse de un profesor / antrenor.

Parteneriatul include organizații din șase state europene: România, Grecia, Portugalia, Italia, Slovacia și Irlanda. Aplicația (câte o versiune pentru fiecare stat partener) va fi disponibilă gratuit în magazinele virtuale online ale dispozitivelor electronice cu sisteme de operare Android și IOS.

Informații suplimentare găsiți și pe site-ul oficial al proiectului: https://bulldogproject.eu.

În etapa pilot, și participanții la evenimentul de multiplicare vor avea posibilitatea de a testa și evalua produsele intelectuale, prin completarea unui chestionar online. Concluziile desprinse vor fi prezentate și în revista electronică a Simpozionului național „Practici și Resurse Anti-bullying pentru Profesori și Antrenori" (PRAPA) care se va desfășura în perioada 3-14 iunie 2022 cu participare indirectă. Mai multe detalii și înscrierile online se realizează prin formularul online disponibil aici: https://forms.office.com/r/tvjKr9JJzh.

Acțiunea „Parteneriate de Colaborare” face parte din Programul Erasmus+ Sport al Comisiei Europene desfașurat în perioada 2014-2021. Parteneriatele de colaborare oferă ocazia de a dezvolta, transfera și/sau pune în aplicare rezultate inovatoare și/sau de a participa la activități intensive de diseminare și exploatare a produselor existente și a celor noi sau a ideilor inovatoare în diferite domenii legate de sport și activitatea fizică. Informatii suplimentare veți găsi pe site-ul oficial al programului Erasmus Plus în România (https://www.erasmusplus.ro/documente-2019).

Despre Scoala Gimnaziala Rediu

Școala Gimnazială Rediu este o instituție publică de învățământ preuniversitar care oferă preșcolarilor și elevilor de pe raza comunei Rediu, județul Iași servicii educaționale generale, tot mai moderne și mai adaptate necesităților lumii contemporane. Instituția noastră include patru structuri, câte una pentru fiecare sat component al comunei: Rediu, Breazu, Horlești și Tăutești. În satele Rediu și Horlești există câte o școală gimnazială, iar în Tăutești o școală primară. În fiecare sat funcționează grădinițe cu program normal.

Extinderea urbanistică din ultimii ani a Zonei Metropolitane a Municipiului Iași (căreia îi aparține și comuna Rediu) va conduce, inevitabil, la o mai puternică dezvoltare și modernizare a instituțiilor de învățământ din regiune, inclusiv a școlii noastre. Implicarea instituției în proiecte educaționale europene constituie o oportunitate de a grăbi acest proces.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scoala-gimnaziala-rediu1/proiectul-erasmus-sport-bull-d-o-g-eveniment-de-multiplicare-nr-1