Anul Cartii 2006

Cluj-Napoca - 3 mai 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Sub deviza “Fiecare an este Anul Cărţii,” în 29 aprilie 2006 s-a derulat la Şcoala Particulară ELF din Cluj-Napoca a treia ediţie a concursului de literatură “Anul Cărţii,” lansat şi organizat de Şcoala Elf pentru elevii clujeni din clasele III-VI, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Ne bucurăm să constatăm că în fiecare an copiii se înscriu în număr mare şi participă cu entuziasm la acest concurs, ceea ce înseamnă că obiectivul proiectului nostru, de a stimula interesul elevilor pentru literatură într-o eră a calculatorului, este atins.

La ediţia din acest an au participat un număr de 120 de elevi din 16 şcoli clujene. În pregătirea pentru concurs, elevii înscrişi au avut de studiat o bibliografie selectată în funcţie de tematica acestei ediţii, JOC ŞI AVENTURĂ. Probele susţinute de participanţi în ziua concursului au constat în: prezentarea orală (folosind postere, desene etc.) a modului în care se reflectă aspecte ale jocului şi aventurii într-un fragment din bibliografia pentru concurs; recitarea unei poezii alese (din creaţia proprie sau din literatura romană/universală adecvată temei concursului), redactarea unei compuneri pe baza unei teme date.

Festivitatea de premiere va avea loc în sala de dans a Şcolii Elf, vineri 5 mai 2006, ora 15:00, în prezenţa dnei inspector Daniela Sălăgean. Se vor acorda 46 de premii în cărţi elevilor cu cele mai bune rezultate, prin bunăvoinţa sponsorilor concursului nostru: Editura „Longman,” Librăria „English Club,” Editura „Paralela 45,” Fundaţia „Ţăndărică.” De asemenea se vor înmâna diplome cadrelor didactice care i-au îndrumat pe copii.

Felicitări tuturor participanţilor la concurs!

Invităm reprezentanţii mass media să participe la evenimentul anunţat.

Despre Scoala Particulara Elf

Scoala Particulara Elf este o institutie de invatamant particular autorizata de Ministreul Educatiei si cercetarii pentru ciclul primar si gimnazial. Misiunea scolii este dezvoltarea globala a personalitatii copilului, in funcitie de talentele si aptitudinile individuale.
Scoala Particulara Elf, Cluj-Napoca
Carmen Costina, Director de Proiecte, tel. 0742 055 321
Iuliana Stinga, Coordonator proiect, tel. 0723 721 027
elfschool@yahoo.com