Cristiana Dragoş-Roman, o nouă performanță internațională la pian: Premiul I la competiția internațională „Giovani Talenti e Premio Rovere d’Oro', San Bartolomeo al Mare, Italia

Cluj-Napoca - 6 august 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cristiana Dragoş-Roman, elevă în clasa a II-a la Şcoala Elf din Cluj-Napoca, s-a întors din nou învingătoare de la o competiție internațională de pian: în perioada 26 iulie - 1 august 2010, talentata pianistă de 8 ani a participat la concursul „Giovani Talenti e Premio Rovere d'Oro” din San Bartolomeo al Mare, Italia. Pregătită de doamna profesoară Maria Jidav, Cristiana a cucerit din nou Premiul I, cu toate că a avut parte de concurenți foarte puternici, din Rusia, România, Italia.

După primul premiu important obținut în iulie 2009 la Concursul Internaţional de Pian „Giuseppe Terracciano” din Salerno, Italia, Cristiana a decis că asemenea competiții sunt pe gustul ei, așa că – împreună cu părinții și dna profesoară Maria Jidav – a decis să participe la cea de-a XXV-a ediție a concursului „Giovani Talenti e Premio Rovere d’Oro” din San Bartolomeo al Mare, pentru care a pregătit trei piese care cer o tehnică deosebită și talent interpretativ: Allegro, La major de W.Fr.Bach, Leichte Klavirmusik der Romantic und Nachromantic de Robert Schumann și Toccatina de Dimitri Kabalewski. Cristiana a obținut Premiul I la categoria sa de vârstă, cu cel mai mare punctaj din concurs, surclasând alți doi copii foarte talentați, din Rusia și România. La Gala Laureaților, desfășurată în fața bisericii din piața centrală a localității San Bartolomeo al mare, în seara zilei de 1 august 2010, Cristiana a interpretat din nou piesa de Bach și Sonatina de Schubert, la cererea juriului, primind cu grație aplauzele audienței și felicitări din partea profesorilor concurenților din Rusia și Italia.

“Cristiana este un copil muzical și inteligent, foarte ambițios și harnic. Îi place competiția și dovedește o disciplină interioară deosebită, care îi permite să își stăpânească foarte bine emoțiile atunci când cântă și să pună în practică tot ce a învățat. Chiar dacă propriile emoții sunt bine ținute sub control, Cristiana reușește să creeze acel flux magnetic capabil să transmită publicului sensul artistic al pieselor interpretate.” – Maria Jidav, profesoara de pian a Cristianei.

Elevă în clasa a II-a la Școala „Elf”, Cristiana este unul din cei pste 70 de elevi ai școlii care beneficiază de bursă pentru studiul unui instrument muzical. Aceste burse sunt oferite încă din clasa I copiilor care dovedesc deja un talent deosebit, dându-le șansa de a-și dezvolta aptitudinile, iar roadele acestei viziuni se regăsesc în rezultatele excelente obținute de elevi ai Școlii „Elf” la numeroase competiții naționale și internaționale (detalii pe www.scoalaelf.wordpress.com).

Părinții Cristianei mulțumesc de asemenea sponsorilor care au făcut posibilă participarea la acest concurs: Carrefour Romania și Ax Perpetuum.

Despre Scoala Particulara Elf

Şcoala „Elf” este o instituţie de învăţământ particular cu clasele I-VIII, acreditată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Misiunea şcolii este dezvoltarea globală a personalităţii copilului, în funcţie de talentele şi aptitudinile individuale.
Carmen Costina, Director adjunct
tel. 0735562296

Cristian Dragoș-Roman
tel. 0745 260 782
elfschool@yahoo.com