Festivitatea de premiere pentru concursul Anul Cartii 2010

Cluj-Napoca - 28 aprilie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Şcoala Elf şi Librăria Cărtureşti vă invită la festivitatea de premiere a celor mai buni dintre cei 270 de participanţi la concursul judeţean de literatură „Anul Cărţii 2010”, organizat de Şcoala „Elf” sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Joi 29 aprilie, de la ora 17, în spaţiul generos şi dichisit al Librăriei Cărtureşti, 118 elevi şi 29 profesori din judeţul Cluj vor primi premii în cărţi şi diplome, oferite de către sponsorii concursului, în prezenţa dnei Inspector Daniela Sălăgean.

Școala Elf a găzduit cea de-a VII-a ediţie a concursului judeţean de literatură „Anul Cărţii” sâmbătă 24 aprilie 2010, începând cu ora 8.30. De când “fiecare an este ANUL CĂRŢII”, se pare că elevii clujeni sunt din ce în ce mai pasionaţi de lectură, pentru că anul acesta am avut un număr record de participanţi: 270 de elevi, proveniţi din 27 de şcoli, însoţiţi de dascăli şi părinţi. Ne bucurăm de faptul că au sosit la concurs şi elevi şi profesori din localităţile Turda, Gilău, Apahida, Geaca şi Luna de Sus.

Probele concursului au constat în redactarea unei compuneri şi o prezentare orală pe baza unui poster realizat în echipă. Elevii au dat dovadă de multă creativitate şi fantezie, au demonstrat că au parcurs bibliografia pentru concurs şi au impresionat prin calitatea şi acurateţea compunerilor redactate. Pentru înscrierea la această ediţie a concursului, elevii au trimis scrisori în care au prezentat o carte citită de ei „pe nerăsuflate” şi au motivat alegerea făcută. După lecturarea celor 306 scrisori primite, organizatorii concursului au concluzionat că cele mai captivante cărţi pentru participanţi au fost: Micul Prinţ, de Antoine de Saint-Exupery (12), Poveste fără sfârşit de Michael Ende (11), Charlie şi fabrica de ciocolată de Roald Dahl (9) şi Heidi, fetiţa munţilor, de Johanna Spyri (8).

Mulţumim tuturor dascălilor şi părinţilor care au fost alături de copii la probele concursului şi îi felicităm pe elevi pentru rezultatele obţinute. Lista finală a premianţilor este afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj (www.isjcj.ro) şi pe pagina oficială a concursului: www.anulcartii.blogspot.com.
Mulţumim Librăriei Cărtureşti pentru găzduirea festivităţii de premiere şi nu în ultimul rând sponsorilor concursului: Fundaţia Ţăndărică, Macmillan România, Perpetuum, ClipArt Advertising şi familiilor Cismaş, Florea, Iovănaş, Lupşa, Munteanu, Scripcariu – pentru generozitatea cu care ne-au ajutat să oferim fiecăruia dintre cei 118 câştigători câte o carte şi o diplomă.

Vă aşteptăm cu drag la festivitatea de premiere.


Marcela Pop
Presedinte Fundatia Tandarica

Victoria Matei
Dircetor Scoala Elf

Despre Scoala Particulara Elf

Şcoala „Elf” este o instituţie de învăţământ particular cu clasele I-VIII, acreditată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Misiunea şcolii este dezvoltarea globală a personalităţii copilului, în funcţie de talentele şi aptitudinile individuale.
Carmen Costina, director adjunct
tel. 0735562296
elfschool@yahoo.com