Școala Varlaam, o inițiativă unică de excelență în educație în România

Iasi - 16 septembrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Iași, 16 septembrie - In prima zi de activitate a Școlii Varlaam, cea mai noua și modernă inițiativă educațională a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, emoțiile nu s-au lăsat așteptate atât pentru prima generație de elevi a școlii cât și pentru părinții lor și profesorii care le vor fi alături de acum înainte în parcursul cunoașterii.

In prezența Inaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, precum și a altor personalități ale comunității ieșene, Școala Varlaam și-a deschis porțile pentru prima generație a ciclului primar I-IV în anul școlar 2010 – 2011.

Sub patronajul spiritual al Sfântului Varlaam, cea mai noua școala din Iași face parte din proiectul educațional complex al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei prin care a fost, de asemenea, lansată Grădinița Buna Vestire, cu peste 100 de copii în doua sedii centrale. Intr-o etapă ulterioară, Școala Varlaam își propune să se extindă prin dezvoltarea ciclului gimnazial și liceal.
Școala Varlaam se adresează părinților care își doresc pentru formarea copiilor lor un parteneriat conștient și activ cu Biserica și Școala. Participarea la acest program implică și din partea părinților, înca din momentul înscrierii, un real angajament față de educație și valorile creștine.

Intr-un context schimbător al educației în România, în care nevoia de colaborare este mai importantă ca oricând pentru ca mediul școlar să-și poata regăsi stabilitatea și performanța, Școala Varlaam propune cultivarea excelenței printr-un model de cunoaștere și învățare prin metode interactive, într-un spirit creștin și în contextul culturii și civilizației contemporane.
Prin valorile promovate de către Școala Varlaam, copiii vor avea acces la un model de învățământ bazat pe cunoaștere și descoperire, în care vor fi incurajate cooperarea și exprimarea liberă în defavoarea spiritului concurențial.


Despre Scoala Varlaam Mitropolitul

„Ma bucur să particip astăzi la inaugurarea unui proiect educațional deosebit prin modelul de învățământ promovat și prin parteneriatul unic dintre Biserică, Școală, Familie si Comunitate care ii stă la bază. Cred ca imbinarea științei predate la nivel înalt cu valorile creștine va oferi elevilor cursanți ai Școlii Varlaam o perspectivă complexă asupra vieții și cunostințe extinse de cultură generală. Sper ca parteneriatul dintre Biserică, Familie, Școală si Comunitate să continue cu alte inițiative similare, oferind cadrul potrivit pentru ca Scoala sa devina, asa cum imi place mie sa spun, un drum catre visul fiecarui copil.” a declarat Daniel Funeriu, Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Monica Costea, Director de Marketing si Comunicare
Tel : 0727 377 334

info@scoalavarlaam.ro