20 de ani de inovatii Toshiba in domeniul mobilitatii

BUCURESTI - 26 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

Bucuresti, 25 mai 2005 – TOSHIBA, un nume de elita pe piata notebook-urilor, anunta in Romania prin SCOP implinirea a douazeci de ani de la lansarea primului notebook din lume.

Timp de 20 de ani, actiunile Toshiba cu focus pe mobilitate, inovare si calitate au fost principala forta pentru crearea universului calculatoarelor mobile de astazi. O mostenire fara rival si un angajament permanent de a dezvolta capodopere ale tehnologiei mobile, fac din Toshiba un indiscutabil lider de piata, ce continua sa duca inainte viziunea care a consacrat-o.

Aprilie 2005 a fost marcat de aniversarea a 20 de ani de la introducerea pe piata a primului notebook Toshiba, T 1100. Aceast echipament a fost primul notebook oferit pe piata - un computer portabil alimentat de baterie, cu ecran LCD.

A 20-a aniversare nu inseamna numai o importanta piatra de hotar pentru Toshiba. Este un moment de referinta pentru intreaga industrie de IT - si pentru utilizatorii finali, care sunt capabili sa intre astfel intr-o noua era a mobilitatii.

Povestea primului notebook din istorie

In 1985, notebookurile existau numai in proiectele Toshiba. Era o perioada cand, de exemplu, asa-zisul PC portabil al Compaq cantarea aproximativ 11 kilograme.
Toshiba a fost primul producator care a simtit nevoia utilizatorilor de mobilitate si le-a oferit acestora prima alternativa viabila la calculatoarele de birou. Astfel, in 1985 Toshiba a lansat cu succes primul model de notebook, T1100 care avea sa marcheze inceputul unei noi industrii creatoare de utilitati.

T1100 a fost primul echipament avand inclus un dispozitiv de baza care a devenit un standard pentru calculatoarele portabile in urmatorii 20 de ani:
- folosea baterii reincarcabile interne,
- avea ecran LCD (liquid crystal display),
- 3.5-inch floppy disk drive si, poate cel mai important,
- era compatibil cu PC-urile celor de la IBM
Mai mult, cu o greutate de mai putin de 4,5kg, raspundea primei nevoi a utilizatorilor de notebook: mobilitatea.

De la primul notebook pana in prezent, timp de 20 de ani, Toshiba a continuat sa fie un deschizator de drumuri si s-a impus prin performanta, calitatea, dar si designul si confortul modelelor sale, intre care se detaseaza Qosmio – universul tau personal, Portege, Satellite si Tecra.

Angajamentul Toshiba:
"Toshiba a condus inovarea in domeniul computerelor mobile timp de 20 de ani si va contiuna sa faca acest lucru in continuare."

Evenimente notabile de-a lungul anilor:

1986 – Lansarea primului PC portabil cu processor Intel 286
1986 – Lansarea primului PC portabil cu hard-disk intern
1987 – Lansarea primului PC portabil dotat cu processor Intel 386
1990 – Lansarea primului PC portabil cu o baterie de mai lunga durata, NiMH
1991 – Lansarea primului PC portabil cu ecran TFT ( thin film transistor)
1992 – Lansarea primului PC portabil cu processor Intel 486
1993 – Lansarea primului ultra-portabil, dotat cu o baterie Li-Ion
1994 – Lansarea primului PC portabil cu processor Intel Pentium
1995 – Lansarea primului PC portabil ce contine incorporate un drive CD-ROM
1997 – Lansarea primului PC portabil cu un drive DVD incorporat
2000 – Lansarea primului PC portabil cu un multi-drive DVD/CD-RW incorporat
2001 – Lansarea primului PC portabil cu dispozitive wireless incorporate (Bluetooth si WLAN)
2002 – Lansarea primului Tablet PC covertibil
2004 – Lansarea primului AudioVideo notebook avand dispozitive LCD TV si calitati video de clasa.

Despre SCOP Computers

Despre Scop Computers
Una dintre primele companii de IT de pe piata romaneasca, Scop este unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse informatice hardware si software. Fondat in 1994, compania a atins in anul 2004 o cifra de afaceri de peste 50 mil. USD. Scop crede in parteneriat si in puterea acestuia de a transforma comunitatea de IT intr-unul dintre cele mai performante sectoare ale economiei romanesti. Cu o echipa de elita formata din peste 150 de specialisti IT, Scop isi propune sa sustina reteaua sa natioanala de peste 800 de parteneri in promovarea unor branduri de succes cu sunt: Toshiba, Microsoft, HP, Fujitsu Siemens, Kyocera, 3Com, Veritas, Acer.

Despre Toshiba
Toshiba Corporation este leader in sisteme informatice si de comunicare, componente electronice, produse pentru consumatori si sisteme profesionale. Integrarea acestei game largi de competente de catre Toshiba asigura pozitia sa de leader inovator in componente avansate, produse si sisteme. Toshiba are mai mult de 161000 angajati la nivel mondial si vanzari anuale de 53 miliarde dolari.

Divizia de computere a Toshiba Europe GmbH este un furnizor de varf pentru solutii mobile de calcul. Cu sediul central la Neuss, Germania, aceasta divizie este o subsidiara a Toshiba Corporation, aflat pe locul opt la nivel mondial in domeniul computerelor si al electronicelor.
Pentru mai multe informatii va rugam sa o contactati pe Ioana Ciolpan,
Manager Comunicare, SCOP Computers.
ioana.ciolpan@scop.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scop-computers/20-de-ani-de-inovatii-toshiba-in-domeniul-mobilitatii