SCOP anunta un upgrade al mediului integrat de dezvoltare Java® de la Borland

BUCURESTI - 11 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Bucuresti, 10 octombrie 2005 – Borland Software Corporation, anunta prin SCOP lansarea JBuilder® 2006 – un upgrade semnificativ al mediului integrat de dezvoltare Java® - conceput pentru a accelera dezvoltarea aplicatiilor de tip "enterprise". Borland JBuilder 2006, include noi elemente create pentru a ajuta echipele de software sa colaboreze mai eficient si in timp real, fara a tine cont de granitele geografice, prin noul protocol de colaborare intre programatori peer-to-peer si prin suportul integrat pentru ALM (application lifecycle management), managementul cerintelor, codul sursa si testare.

SCOP anunta un upgrade al mediului integrat de dezvoltare Java® de la Borland

JBuilder 2006 are avantajul ca permite echipelor mari, raspandite, sa foloseasca in timp real tehnici de programare pereche prin colaborarea peer-to-peer. Folosind JBuilder 2006, doi sau mai multi programatori pot lucra impreuna la acelasi design, algoritm, cod sau test, pot rezolva probleme dificile si pot genera astfel noi idei.

"Unul dintre proiectele la care lucram acum implica un client care nu are un sediu central, dar care are multi programatori raspanditi pe o mare intindere geografica", declara Kevin Dean, presedinte al Dolphin Data Development Ltd. "Noile instrumente de colaborare peer-to-peer, cum ar fi cele incluse in JBuilder 2006 ne vor permite sa impartim codul si tehnicile de programare mult mai usor, si in acelasi timp membrii vechi si cu experienta din echipa vor putea deveni mentori pentru programatorii tineri fara a mai fi necesar sa programeze intalniri cu mult timp inainte."

De asemenea, JBuilder 2006 mai are avantajul de a oferi programatorilor toate uneltele necesare pentru identificarea si reducerea riscurilor legate de securitate pe parcursul intregului proces de programare. JBuilder include cele mai noi si inovative tehnologii de la partenerul Borland – Fortify Software – ce analizeaza codul sursa si identifica vulnerabilitati legate de securitate, folosind studii de caz si audit automat al codului. In plus, JBuilder 2006 este conceput pentru a:

• Reduce Complexitatea pentru adoptarea noilor standarde tehnologice – Se ofera suport neconventional (out-of-the-box) pentru Enterprise JavaBeans®, Web Services, XML, si dezvoltarea de aplicatii mobile si de tip baze de date. Borland pune la dispozitia utilizatorului suport bazat pe standarde deschise pentru aproape toate tipurile de programare Java. Echipele de programatori pot interconecta J2EE 1.4 si JDK 5.0 fara grija, cu posibilitati de migrare integrate.

• Simplifica managementul de proiect si eforturile de integrare – Prin furnizarea unui mediu central pentru a coordona intreg procesul de dezvoltare, JBuilder 2006 ofera un mod de a simplifica managementul si administrarea uneltelor folosite pentru the organizarea software-ului. Arhitectura deschisa ajuta la reducerea multiplelor eforturi de integrare, oferind echipelor flexibilitatea de a integra noile aplicatii cu software-ul deja existent.

• Sustine extensibilitatea – JBuilder 2006 permite programatorilor sa foloseasca mii de plug-in-uri oferite de terti, cat si sa-si creeze propriile imbunatatiri. Procese flexible pentru sarcini cum ar fi managementul schimbarii sau urmarirea defectelor pot fi create pentru maximizarea productivitatii fara a impune structuri rigide. Mai mult, echipele pot configura “personalitati” IDE pentru a imbunatati si a personaliza interfata pentru fiecare proiect.

In plus, compania a introdus o noua versiune a utilitarului de management al performantei aplicatiilor – Optimizeit – cea mai noua solutie de la Borland pentru izolarea si rezolvarea problemelor si a riscurilor legate de performata, inca din faza de dezvoltare a aplicatiilor J2EE®.

Atat JBuilder si Optimizeit sunt componente importante ale solutiei de management al aplicatiilor (ALM) oferite de Borland. Noile versiuni lansate astazi sunt in stransa legatura cu celelalte produse ALM Borland, incluzand aici CaliberRM – solutia pentru managementul cerintelor, oferind programatorilor unelte integrate pentru a creste atat productivitatea personala, cat si pe cea a intregii organizatii.

Despre SCOP Computers

SCOP se situeaza in topul autohton al companiilor de IT, fiind unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse informatice hardware si software. Fondata in 1994, compania a atins o cifra de afaceri de peste 50 milioane USD in 2004. SCOP este distribuitor exclusiv in Romania al marcilor Toshiba, Kyocera, 3Com si Borland. De asemenea, comercializeaza si promoveaza, in cadrul unor parteneriate solide si de succes, numeroase alte marci de prima marime ale industriei: Microsoft, Hewlett-Packard, Fujitsu Siemens, Veritas, Acer.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati SCOP, tel. 021/301.57.95 (persoana de contact – Ioana Ciolpan, Manager Comunicare, SCOP Computers).
ioana.ciolpan@scop.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scop-computers/scop-anunta-un-upgrade-al-mediului-integrat-de-dezvoltare-javar-de-la-borland