Toshiba - 130 de ani de istorie

BUCURESTI - 21 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Toshiba Group anunta in Romania prin SCOP aniversarea in aceasta toamna a 130 de ani de la infiintarea companiei. Aceasta aniversare reprezinta 130 de ani de istorie, de inovatie tehnica, de recorduri si premiere care le-au consolidat reputatia si care au contribuit la imbunatatirea calitatii vietii noastre.

Toshiba - 130 de ani de istorie

Atelierul infiintat de inventatorul si omul de afaceri japonez Hisashige Tanaka in 1875, a fost primul pas care a dus la aparitia companiei Toshiba. Tanaka supranumit Karakuri Giemon, "geniul minunilor mecanice" a fost un pasionat mestesugar si inventator. Printre creatiile sale cele mai faimoase, se numara un prototip de barca cu aburi, o papusa mecanica si un arcas care intotdeauna nimereste tinta de la o distanta de 2 m. Fara dubiu insa, cea mai importanta si cunoscuta creatie a sa este "Mannen Dokei", ceasul pentru o mie de ani, o minune tehnica aflata inca in posesia corporatiei Toshiba. Acest cronometru cu 6 fete arata perfect timpul pentru o perioada de 200 de zile. Datorita complexitatii sale multi-functionale si structurii sale mecanice, acesta a fost mereu privit ca un mister. Tanaka a dezvoltat, de asemenea, si prima locomotiva cu aburi din Japonia, fara sa aiba ca sursa de inspiratie vreun model real al unei asemenea locomotive.

Incepand cu anul 1875, compania sa a jucat un rol important in extinderea retelei nationale de telegraf. Ceea ce a urmat a fost o poveste de succes ducand in cele din urma la formarea companiei IT, Toshiba. In 1959 Toshiba a dezvoltat primul televizor cu tranzistori, primul cuptor cu microunde si un dispozitiv, care a constituit baza VCR-urilor moderne. In 1967 a fost dezvoltat primul cititor de coduri de bare automat, urmat in 1970 de primul video telefon color iar in 1995 de primul DVD player. Corporatia Toshiba investeste anual 2,7 miliarde USD in cercetare si dezvoltare, talentul si inventivitatea lui Hisashige Tanaka fiind inca prezente in actuala companie.

Continuand traditia de lideri in producerea si comercializarea de produse noi, inovative, Toshiba Group a produs in 1985 primul portabil comercial din lume. De atunci si pana acum, au vandut in toata lumea mai mult de 40.000.000 de portabile care si-au castigat notorietatea prin tehnica inovatoare, fiabilitate si design modern. Investitiile puternice facute de Toshiba in cercetare le-au adus renumele de pionieri in acest domeniu fiind mereu in avangarda tehnologica dar si estetica, designul modern si placut al notebook-urilor Toshiba atragand atentia si incantand privirea.

La aceasta a 130-a aniversare, Toshiba Group reconfirma misiunea sa de a-si aduce contributia la dezvoltarea societatii prin valoarea creatiilor sale. Toshiba priveste viitorul ca o oportunitate de dezvoltare continua a unor produse exceptionale, a unor sisteme si servicii care sa surprinda si sa aduca senzatie in viata oamenilor de pretutindeni, contribuind la o lume mai buna pentru toti.

Despre SCOP Computers

Despre SCOP
Una dintre primele companii de IT de pe piata romaneasca, SCOP este unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse informatice hardware si software. Fondat in 1994, compania a atins in anul 2004 o cifra de afaceri de peste 50 mil. USD. SCOP crede in parteneriat si in puterea acestuia de a transforma comunitatea de IT intr-unul dintre cele mai performante sectoare ale economiei romanesti. Cu o echipa de elita formata din peste 150 de specialisti IT, SCOP isi propune sa sustina reteaua sa natioanala de peste 800 de parteneri in promovarea unor branduri de succes cu sunt: Toshiba, Microsoft, HP, Fujitsu Siemens, Kyocera, 3Com, Veritas, Acer.

Despre Toshiba
Toshiba Corporation este leader in sisteme informatice si de comunicare, componente electronice, produse pentru consumatori si sisteme profesionale. Integrarea acestei game largi de competente de catre Toshiba asigura pozitia sa de leader inovator in componente avansate, produse si sisteme. Toshiba are mai mult de 161000 angajati la nivel mondial si vanzari anuale de 53 miliarde dolari.

Divizia de computere a Toshiba Europe GmbH este un furnizor de varf pentru solutii mobile de calcul. Cu sediul central la Neuss, Germania, aceasta divizie este o subsidiara a Toshiba Corporation, aflat pe locul opt la nivel mondial in domeniul computerelor si al electronicelor.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati SCOP, tel. 021/301.57.95 (persoana de contact – Ioana Ciolpan, Manager Comunicare, SCOP Computers).
ioana.ciolpan@scop.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/scop-computers/toshiba-130-de-ani-de-istorie