Seed Consultants creeaza brandul Intact Media Academy

BUCURESTI - 9 martie 2011

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Compania de consultanta de brand si design Seed Consultants, partener exclusiv Landor in Romania, a realizat identitatea vizuala si aplicatiile grafice pentru noul brand, scoala de media lansata de cel mai mare grup mass-media romanesc. Platforma brandului Intact Media Academy porneste de la ideea “inveti de la cei mai buni ca sa ajungi intr-o zi mai bun decat ei”. Intact Media Academy reuneste profesionistii in domeniu prin crearea celui mai complex program educational existent pana acum in Romania pentru a pregati noua generatie de jurnalisti.

Echipa implicata din partea Seed Consultants in acest proiect a considerat crearea noului brand o provocare majora: “Ideea scolii de media ne-a atras inca de la inceput, insa provocarea noastra a fost de a transpune platforma brandului creata in jurul unor valori precum profesionalism, excelenta, succes printr-un design atragator pentru tinerii aspiranti, care sa transmita in acelasi timp si stralucirea, fascinatia pe care aceasta lume o exercita asupra lor.”, mentioneaza Dochita Zenoveiov, Managing Director.

Identitatea vizuala are la baza conceptul de divertisment, glamour, dorinta tinerilor de a deveni un star, dar pastreaza si o legatura cu brandul mama prin folosirea culorilor atribuite logo-ului Intact Media Group.

Designul noii identitati a fost creat pornind de la imaginea luminii produsa de blitz-ul aparatului de fotografiat si sugereaza mirajul lumii showbiz-ului, fascinatia pe care aceasta o manifesta asupra tinerilor dornici sa urmeze o cariera in media. Universul brandului Intact Media Academy este axat pe ideea de divertisment, de glamour, dar in acelasi timp vorbeste despre profesionalism si pasiune in practicarea acestei meserii si dorinta de a avea succes. “Nota diferentiatoare vine din crearea unei identitati vizuale moderne, fresh, ce foloseste culori tineresti, patrunzatoare, o abordare contemporana si curajoasa, completata perfect de rigurozitatea asocierii cu termenul <academie>”, este de parere Raluca Beldiman, Senior Brand Designer.

“Lansarea acestei scoli de media are la baza dorinta noastra, a jurnalistilor cu experienta considerabila in acest domeniu, de a descoperi tineri talentati, ambitiosi, inteligenti care isi doresc sa contribuie semnificativ la crearea unei imagini pozitive, aspirationale a acestei industrii si care vor sa exceleze in meseria lor, nu doar sa fie cei mai buni. Echipa Seed Consultants a inteles ceea ce ne dorim sa transmitem prin crearea unui brand care combina firesc farmecul showbiz-ului cu prestanta unei academii de media”, declara Alessandra Stoicescu, coordonatoarea acestui proiect.

“Ne-am propus sa cream un brand care sa fie definitia clara a succesului, concentrandu-se in jurul ideii de performanta bazata pe experienta celor care au format practic aceasta industrie”, adauga Roxana Iancu, consultant de brand Seed Consultants.

 Etapele proiectului de branding au constat in analiza pietei, dezvoltarea platformei de brand, desenarea identitatii vizuale, aplicatiilor grafice si a manualului de brand. Echipa de proiect din partea Seed Consultants a fost alcatuita din Dochita Zenoveiov – Managing Director & Strategy, Roxana Iancu – Senior Brand Consultant, Raluca Beldiman (Pinky) – Senior Brand Designer, Catalina Vulpe – Project Executive, iar din partea Intact Media Academy, Alessandra Stoicescu – Project Initiator.

 

Despre Seed Consultants Branding & Design

Seed Consultants este o companie romaneasca ce ofera servicii de consultanta in branding si design. Din 2008, compania este partenerul exclusiv in Romania al Landor Associates, cele doua companii colaborand strans atat pentru proiecte locale, cat si internationale, reusind astfel sa imbine pratica locala, intelegerea si cunoasterea culturii romanesti, cu expertiza globala in branding. Portofoliul Seed Consultants numara brand-uri importante precum Angst, Radio ZU, Petrom, GSP TV, Ruukki Romania, Intact Media Group, PowerClub, Tempora, Financiarul.Ruukki Romania este parte a concernului international Rautaruukki Oyj Finlanda si furnizeaza otel, produse din otel, componente pe baza de metal, sisteme si produse la cheie in industria constructiilor si in industria metalurgica. Solutiile oferite includ de asemenea servicii de proiectare si instalare. Compania isi desfasoara activitatea in 26 de tari, iar actiunile sale sunt cotate la Bursa NASDAQ OMX Helsinki. Rautaruukki Corporation activeaza din anul 1960.