S-a lansat www.self-publishing.ro, platforma care te ajută să publici şi să îţi vinzi cărţile în librăriile din ţară şi din străinătate

BUCURESTI - 13 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Social, Stiinta / Cercetare

Live site

Câștigă drepturi de autor de până la 70% pentru fiecare carte vândută. Tu scrii, noi ne ocupăm de restul!
Self Publishing România este o platformă online dedicată publicării, tipăririi, promovării și distribuției naționale și internaționale a cărților autorilor români. Orice autor care publică la Self Publishing își poate vedea cartea în librării în 30 de zile și mai puțin.

S-a lansat www.self-publishing.ro, platforma care te ajută să publici şi să îţi vinzi cărţile în librăriile din ţară şi din străinătate

La Self publicăm cărți din orice domeniu: poezie, proză scurtă, roman, critică literară, cărți de specialitate, cărți pentru copii, cărți practice din orice domeniu etc.

Autorul devine propriul editor și alege ce și când publică.  Poate fi vorba despre ultima carte la care lucrează, poate să își reediteze cărțile mai vechi sau pe acelea care au fost tipărite într-un tiraj mic și care nu sunt cunoscute publicului cititor.

Cât de repede poți publica. După ce ți-ai făcut un cont de autor, poți publica în câteva minute. Este de ajuns să ai acces la internet. Nu contează dacă ești din București sau din Timișoara, dintr-un sat izolat din Apuseni sau din Delta Dunării. Site-ul îți oferă toate informațiile necesare, astfel încât să poți pagina o carte în Word, să obții un ISBN sau să beneficiezi de serviciile de redactare, corectură, paginare, design de copertă.

Tiparul. După ce și-a încărcat cartea pe platformă, autorul alege câte exemplare publică. O carte format A5 sau similar, cu un tiraj de 50 de exemplare, copertă color și interior alb-negru, la 160 de pagini, costă între 200-250 lei. Este cel mai mic preț de tipar per exemplar pe care îl poate obține un autor în România.

Distribuție națională și internațională. Cartea tipărită va fi listată în distribuție de Self, în funcție de opțiunile autorului: în librării fizice, virtuale, depozite de carte, supermarketuri, rețele de libării. Autorul poate opta pentru distribuția națională sau internațională. Tot autorul își stabilește prețul de vânzare a cărții și vede în orice moment care sunt drepturile de autor pe care le are de încasat.

Drepturi de autor de până la 70%, pentru orice carte vândută. Drepturile de autor pentru o carte care se vinde în librării cu 35 de lei sunt de până la 22,47 lei per exemplar, atunci când cartea este cumpărată de pe librăria Self, și variază în funcție de celelalte canale de vânzare, fără să coboare însă sub 35%.

Rapoarte de vânzare online, 24 de ore din 24, și plăți la timp, fără nici o întârziere. Transparența este cuvântul cheie. Autorul va ști în orice moment ce a vândut, cât a vândut, cât are de încasat. Cărțile tipărite îi aparțin integral.                                                  Self manageriază acest stoc, onorând comenzile cititorilor sau pe cele ale librăriilor, punându-se în slujba autorului. De la consultanță, care ni se pare esențială pentru un autor, până la cele mai bune opțiuni de distribuție în țară sau în străinătate. Autorul își poate vedea vânzările online, iar când are de încasat bani, aceștia îi sunt virați în cont, la timp și fără nici o întârziere.

Librăriile. Orice librărie fizică sau virtuală poate colabora cu Self, în baza unui contract, iar rabatul pe care Self îl oferă acestora este mai mult decât motivant.

Cu ce îi ajută Self pe Editori? Prin colaborarea cu Self Publishing, editorii își pot optimiza costurile de producție, pot elimina rupturile de stoc, se pot bucura de aceeași transparență a raportării vânzărilor și a plăților.

Nu-ți ascunde cuvintele în sertar, sunt oameni care le caută!

Fă-ți cont chiar azi și publică pe www.self-publishing.ro.

Despre Self Publishing

Self Publishing România este o platformă online dedicată publicării, tipăririi, promovării și distribuției naționale și internaționale a cărților autorilor români. Orice autor care publică la Self Publishing își poate vedea cartea în librării în 30 de zile și mai puțin.